Beograd dobio strip knjižaru "Čarobna šuma"

Na beogradskom Trgu Republike od danas ponovo radi jedna samostalna knjižara "Čarobna šuma" koju su ortački otvorile izdavačke kuće "Čarobna knjiga" i "Darkwood".

Izvor: Tanjug
Podeli

Čast da otvori po prostoru malu (50 metara kvadratnih) ali izuzetno uspešno projektovanu knjižaru-striparnicu pripala je jednom od najpoznatijih svetskih pisaca za mlade i sve koji se tako osećaju, Italijanu Federiku Moći, koji je doputovao u Beograd kao gost "Čarobne knjige".

Na otvaranju koje je privuklo brojne poklonike izdavačke produkcije ove dve kuće kojima je zajedničko da objavljiju stripove i grafičke novele a "Čarobna knjiga" ima u svojoj ponudi najkvalitetnije prevedene žanrovske knjige i interesantne domaće autore, govorili su pored Moće vlasnici knjižare Borislav Pantić ( "Čarobna knjiga") i Slobodan Jović ("Darkwood") a goste je pozdravila menadžer za odnose sa javnošću Maja Baračkov.

Ona je odala priznanje dvojici izdavača što nisu ostali samo na pravljenju planova već su sa "reči prešli na delo" i realizovali ideju o otvaranju novog mesta na kome će se okupljati ne samo ljubitelji pisane reči već i poklonici devete umetnosti - stripa.

Realizacija je, prema rečima Jovića, trajala više od godinu dana a dobijeni pristor još nije dovršen ali su iskoristili dolazak Moće da ga zvanično otvore. On je najavio da "Čarobna šuma" od veceras počinje da radi i izrazio nadu da kupcima neće smetati što sve police nisu još popunjene niti je završeno konačno uređenje prostora.

Za Jovića i Pantića je posebno značajno što je strip konačno dobio svoje zasluženo mesto u "Čarobvnoj šumi" da bude izložen kako dolikuje i planiraju da u ovom prostoru organizuju susrete sa autorima, razne prodajne akcije i knjniževne večeri.

"Hteli smo da Beogradu poklonimo jedinstven prostor koji će se reazlikovati od drugih knjižara pa i po ponudi koju nudi kupcima", kazao je Pantić.

Ležerni Moća nije morao ni da kaže, jer se moglo videti po njemu, da se prijatno oseća u Beogradu i da ga veseli što je mogao da zvanično otvori jedan novi prostor namenjen kulturnim sadržajima.

On je citirao Skota Ficdžeralda da "sve što vredi nije lako da se uradi" i dodao da "mu je drago što je težak i trenovit put koji su vlasnici knjižare morali da prevale završen".

"Drago mi je što su uz knjige na policama i stripovi koji su spoj slika, boja i reči i što se nudi lektira za mlade i one koji su mladi duhom kao što su i mojih pet naslova", dodao je Moća.

"Uveren sam da ova vrsta lektire kao i stripovi mogu da odvedu čitaoce do novih prostora koji će im, kao što glasi naslov moje nove knjige, doneti 'Taj trenutak sreće'", poručio je Moća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu