“Borilački klub 2” stiže 2015. godine

Pre tačno godinu dana, 22. jula 2013, pisac Čak Palahnjuk objavio je da radi na novom grafičkom romanu, nastavku kultnog romana “Borilački klub”. Sada je predstavljena i prva ilustracija uz obećanje da će 10 stripova biti objavljeno sledeće godine.

Izvor: B92
Podeli

Možda je prvo pravilo “Borilačkog kluba” da nikada ne pričamo o njemu, ali sasvim je izvesno da će narednih godinu dana delo Čaka Palahnjuka biti tema brojnih vesti i razgovora!

Izdavačka kuća “Dark Horse Comics” objavila je 22. jula da će Palahnjuk nastavak romana “Borilački klub” objaviti u vidu specijalnog serijala od 10 stripova, prenosi “Daily Telegraph”.

Radnja romana biće smeštena celu deceniju nakon završetka prvog dela, kada Pripovedač shvata da su on i njegov nasilni, manipulativni ortak Tajler zapravo jedna ista osoba, stoji u zvaničnom saopštenju izdavača.

Tajler i Marla sada su u braku, očekivano veoma disfunkcionalnom braku, i imaju devetogodišnjeg sina Džuniora. I sam u brojnim problemima sa ocem, Tajler se prema svom sinu ponaša kao ne baš sasvim uzoran roditelj. Međutim, angažovanje u “Projektu Majhem” dovešće ga u neprilike i njegov sin će biti otet…

Originalni roman bio je na sto načina uperen protiv Palahnjukovog oca, kao i protiv očeva svih njegovih prijatelja, kazao je sada pedesetdvogodišnji pisac u nedavnom intervjuu za “USA Today”.

“Sada kada sam se ja našao u godinama u kojima je bio moj otac kada sam se bunio protiv njega, želim da preispitam sve stvari iz perspektive oca, da vidim da li su neke stvari bolje i zašto se stalno ponavljaju”, izjavio je Palahnjuk.

On dodaje da usred krize srednjih godina, kada čovek postigne određene stvari u svom životu, i dalje nije srećan, ali iz drugih razloga.

“Tu je takođe i ideja da ako prevaziđete taj divlji, kreativni deo sebe, tog Tajlera u sebi… da li onda gubite deo sebe? Naravno, vaš život može postati stabilniji, ali da li je to bolji život?”, pita se Palahnjuk.

Još ne postoje zvanične informacije o tome da li će serijal stripova “Borilački klub 2” dobiti i svoju filmsku verziju, kao što je to bilo s prvim delom romana. Film “Borilački klub” 1999. godine režirao je Dejvid Finčer, a u ovom sada već kultnom ostvarenju, glavne uloge su igrali Edvard Norton, Bred Pit i Helen Bonam Karter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu