Prijatelji i saradnici: Cune će ostati večan

Na vest o smrti jednog od najboljih vokala u Srbiji Predraga Cuneta Gojkovića reagovale su mnoge njegove kolege porukom da će on, zahvaljući svome glasu i pesmama, ostati večan.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

"Otišao je najbolji pevač narodne muzike. On će za mene uvek da bude večan, a njegov glas će ostati upamćen", rekla je Bilja Krstić, pevačica i muzički urednik Prvog programa Radio Beograda.

Za nju je, kazala je Tanjugu, Gojković bio poseban čovek i pevač.

“Svi znamo koliko je bio izuzetan. Za mene je najveći pevač narodnih pesama svih vremena. Nosio nas je svojom posebnom bojom glasa i svakom svojom interpretacijom”, istakla je Krstićeva.

Prisetila se i velike podrške koju je dobila od Gojkovića kada je stvarala ansambl “Bistrik”.

“Najveću podršku sam dobila od njega. Kada vam neko kao on da kompliment, samo možete da letite”, rekla je i dodala da je pesmu “Evo srcu mome radosti” sa novog albuma “Svod” posvetila upravo Cunetu.

“Dugo niko neće zauzeti njegovo mesto, jer je bio poseban”, istakla je.

Priznati frulaš Bora Dugić je rekao Tanjugu da je Cune bio jedinstven čovek - duhovit, biastar, elokventan, obrazovan.

“Tako je slikovito opisivao svaku sitnicu da je to bilo fantastično. Bog mu je dao izuzetan dar, neponovljiv glas, ali i talenat da tim glasom vlada. Bio je neverovatno spretan u korišćenju tog glasa”, istakao je Dugić.

On je naglasio da je Gojković oplemenio svaku pesmu i svakoj reči u pesmi umeo je da da apsolutno značenje i podsetio da je brzo učio melodije, što mogu samo ljudi izuzetne muzikalnosti.

Dugić je rekao i da je Gojković bio dobar čovek, šarmer koji je čak umeo beskrajno šarmantno da priča viceve.

“Bio je jedinstvena ličnost koja svojim odlaskom može samo da izazove žaljenje i da se zapitate zašto odlaze najbolji. Uvek mi je žao kada odlaze genijalci poput Cuneta”, rekao je Dugić.

“Bio je moj pevački uzor, on naslednika nema, niti će se roditi”, uverena je Merima Njegomir, koja za Predraga Gojkovića kaže da je bio jedinstven, neverovatno talentovan.

"Pevao je od meksičkih pesama, preko šlagera, do narodnih šumadijskih pesama i sevdalinki. On je uzor za sve buduće generacije koje budu dolazile", rekla je Merima Njegomir.

Otišao je, dodaje, kao i mnogi velikani pre njega.

"Bio je izuzetan čovek koji je mogao da bude u svakom društvu i medju različitim ljudima, izuzetno inteligentan i obrazovan, mogao je da priča o muzici, istoriji, kulturi, imao je neverovatno pamćenje, pamtio je imena ljudi, godine i datume", priseća se ona.

Poštovao je, ističe, svoju profesiju, svoje kolege i svi su poštovali njega, svuda je bio “persona grata”.

"Bio je moj veliki prijatelj, u šali sam mu znala reći da mi je on 'najbolja prijateljica'", rekla je Merima Njegomir.

Predrag Gojković Cune preminuo je danas u 85. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu