Danas počinje 15. "Summer3p"

Petnaesto izdanje "Summer3p" festivala počinje danas na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić, a do 23. jula ponudiće najatraktiviniji muzički program do sada, jedinstven miks umetničkih sadržaja, raznovrsnih radionica, uz već tradicionalne sportske aktivnosti i obaveznu dozu aktivizma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Video Screenshot
Foto: Tanjug / Video Screenshot

Izvršni direktor festivala Oliver Tomić rekao je Tanjugu da su za 15. rođendan pripremili najjači muzički program do sada, sa čak sedam inostranih izvođača i najboljim subotičkim di-džejevima.

Na "Moon Stage-u u okviru muzičkog programa nastupiće 17 izvođača, između ostalihduo iz Severne Irske - Loco & Jam, zatim popularni nemački DJ Erik Sneo, domaća zvezda Ilija Đoković, dok sa Malte dolazi Daniel Blejd, iz Mađarske Robin Futaki, iz Hrvatske Andrologic, a iz Bosne i Hercegovine Hibrid.

I dnevni program će, prema Tomićevim rečima, biti u znaku 15-godišnjice te će tako akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić ponovo voditi radionicu, koju će krunisati izložbom posvećenom svemu što je obeležilo "Summer3p" od osnivanja, dok će Armin Halas voditi sportsku radionicu kao i prethodnih godina.

Tomić je najavio mnogo sadržajniji dnevni program, između ostalog turnir u spidmintonu, fitnes, areobik, jogu, a posle prošlogodišnjeg vrlo posećenog prvog Porodičnog dana i ove godine organizatori su pripremili bogat program za celu porodicu (nedelja, 23. jul).

"Imamo ljude koji su dolazili na Summer3p pre 14 godina, a sada idu njihova deca pa smo odlučili da napravimo sinergiju generacija. Imaćemo stazu spretnosti, aerobik, fitnes, animatore za klince, udruženje 'Elekte' prirediće koncert klasične, organizovaćemo radionicu pravljenja instrumenata i improvizacije, Mađarski kulturni centar sa Palića će predstaviti svoj program", najavio je Tomić.

Festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će u okviru Porodičnog dana biti održana javna prezentacija (i debata) trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom “Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?".

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 i od 23 do 1 sat posle ponoći, strit art umetnik Oto Zakar (umetničko ime - TNG) dekorisaće festivalski prostor različitim tipovima grafita, a kreiraće i unikatne majice posetiocima.

Tomić podseća da je festival "Summer3p" počeo kao jednodnevna manifestacija, zatim je proširena na sedam-osam dana da bi 2007. godine svedena na četiri dana. Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Subotice, Vojvodine i Republike Srbije.

O uspehu i kvalitetu "Summer3p" festivala takodđe govori, ističe Tomić, i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis "Guardian" uvrstio među 10 manifestacija koje se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

"Summer3p" festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018, koju je inače dobio i za predhodnu sezonu 2015/2016, i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji, a Tomić ističe da je od 3.000 festivala tu etiketu Asocijacije evropskih festivala dobilo 780 manifestacija.

Tomić kaže da ove godine očekuju najveći broj posetilaca zbog odličnog programa koji su pripremili, dodavši da su njihova ciljna grupa mladi između 18 i 25 godina i da svake godine dolaze nove generacije.

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 999 dinara. Cena ulaznica od prvog dana festivala iznosiće, za četvrtak 349 dinara, petak 449, subota 549 dinara a u nedelju 199 dinara ili tri prazne limenke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu