The Cult i Nazareth imaju skromne zahteve od organizatora Gitarijade

Zvezde ovogodišnje, 51. zaječarske Gitarijade, britanski bend The Cult krajnje je skroman u svojim zahtevima organizatorima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Jan Estberi i ekipa su tražili najobičnije obroke i namirnice, s tim što je naglašeno da svi moraju biti organskog porekla, bez masti i što zdraviji.

Bend je takođe insistirao da, po završetku koncerta, preostala hrana i piće budu odneseni najbližem domu za beskućnike. Escajg i šolje za čaj i kafu ne smeju biti od plastike i stiropora.

The Cult je zelenim slovima napisao poglavlje u kojem moli organizatore da budu ''što zeleniji'' - da sve što je moguće bude od recikliranog materijala i izričito su naglasili da svaka prostorija u kojoj borave mora sadržati odvojene kontejnere za reciklažu, razvrstane po prirodi materijala (staklo, papir, plastika i sl.)

Podržavaju svaku inicijativu organizatora da njihov boravak u Zaječaru i sam koncert oplemene akcijom koja će doneti dobrobit našoj planeti i očuvanju okoline.

Zanimljivo je da su tražili i da osoba koja im bude pomagala oko smeštaja, transporta, keteringa, pored znanja jezika i poznavanja grada, poznaje i sve muzičke radnje.

Zvezde završne večeri Gitarijade, škotski Nazareth, još je skromniji u svojim zahtevima. Preferiraju belo i crno vino i molili su za pepeljare gde god zakon dozvoljava pušenje.

Najviše konzumiraju "vodu od kokosa" i piju isključivo bezalkoholno pivo. Organizatori navode da je sve spremno za početak 51. Gitarijade, koja će se održati od 29. juna do 1. jula na stadionu Kraljevica u Zaječaru.

Ulaz na Gitarijadu, kao i boravak u rok kampu sa obrokom je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu