Thievery Corporation, Dub FX i Goblini zatvorili sedmi Arsenal fest

Nastupom pank benda Goblini rano jutros završeno je sedmo izdanje Arsenal festa, koji je prethodna tri dana ugostio Anthrax, Thievery Corporation, Buzzcocks, Skindred, Dub FX, Anu Popović, Darka Rundeka, ali i oko 30.000 posetilaca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug / Zoran Stanić
Tanjug / Zoran Stanić

Ove godine oboren je rekord kada je u pitanju broj posetilaca na Arsenal festu u toku jedne večeri kada je drugog dana 12.000 ljudi pratilo koncerte slavne bluz gitaristkinje Ane Popović i vašingtonskog sastava Thievery Corporation.

Zanimljivo je da je tom prilikom ispred Main stage bilo najviše Beogradjana, koji su uživali u izvanrednom bluzu i virtuoznosti moćne Ane Popović i nakon toga po kiši igrali iz “Until the Morning”, “Fight to Survive”, “The Richiest Man in Babylon”, “Drop Your Guns”, uz taj neobičan miks žanrova po kome su Thievery Corporation poznati.

Darko Rundek je zatvorio drugo veče na Main-u uz hitove “More”, “Ay Carmela”, “Ruke”, “Apokalypso”, dok je Garden stage bio rezervisan za pank folkere Brkove, folk metalce Pero Defformero, ostavši pun sve do jutra i nastup Bjesova.

Garden je i poslednjeg dana Arsenala bio odlično posećen uz koncerte Kralja Čačka, Damira Urbana, Ramba Amadeusa i Goblina.

Main stage sinoć je ugostio velški bend Skindred i australijsku senzaciju Dub FX.

Iako se samo 15-tak minuta pred koncert Sindreda činilo da neće biti ljudi, za par minuta se prostor napunio kada je Benji Vebe izašao na scenu sa svojim bendom, a publika u Kragujevcu je imala priliku da prva čuje pesmu “Machine”, koju do sada nisu nigde svirali.

“Skindred” su, nakon odličnog koncerta na Exitu 2012, još jednom pokazali sposobnost da spoje najteže metal rifove sa hip-hopom i rege gruvanjem uz pop senzibilitet.

Publika je skakala i uz hitove Dub FX-a “So are you”, “Flow”, “Love me or not”, “Love someone”, “Fake paradise”, a Bendžamin Stenford je, primetivši da okupljeni lepo reaguju na rege ritmove, dodavao taj zvuk gde god je mogao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu