Mišel Sardu najavio kraj pevačke karijere

Mišel Sardu, jedan od najprodavanijih francuskih šansonjera, rekao je danas da planira oproštajnu turneju u Francuskoj, Švajcarskoj i Belgiji i poslednji album pre nego što se u potpunosti posveti pozorištu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: iMariola / Youtube screenshot
Foto: iMariola / Youtube screenshot

"Prestajem s pevanjem. Definitivno. Održaću oproštajnu turneju i izdaću album u oktobru", rekao je za list Parizjen sedamdesetogodišnji pevač, i dodao da će snimanje 26. albuma početi "ove nedelje".

Sardu je rekao da će "jedna pesma govoriti o papi Franji, druga o ljudima iz sveta filma".

Prema njegovim rečima, sa 70 godina zaslužio je pravo da radi ono što mu najviše čini zadovoljstvo.

Popularni i kontroverzni šansonjer je prodao preko 100 miliona albuma, a pozorištu se posvetio po završetku prethodne turneje "veliki momenti" 2013.

Sardu će se na scenu ponovo popeti od leta na seriji koncerata koje je nazvao "Poslednji ples", i koji će biti izvođeni do marta 2018.

Precizirao je da će ti koncerti biti "nešto što nikada pre nije radio, sa velikim ekranima i vizuelnim efektima".

Za 50 godina karijere izdao je 25 studijskih i 18 živih albuma i preko 350 šansona, a karijera mu je obeležena kontroverznim stavovima i raspravama.

Najveću kontroverzu je izazvala pesma "Les Ricains" iz 1967. koja je omaž SAD, iako je Francuska napustila vojnu strukturu NATO-a zbog rata u Vijetnamu i u zemlji bio raširen antiamerikanizam.

Ponovo se našao na meti 1976. sa pesmom "Ja sam za" u kojoj se zalaže za uvođenje smrtne kazne, zbog čega ga je levica omrznula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 25 idi na stranu