Zaječarska Gitarijada 51. put od 29. juna do 1. jula

Zaječarska Gitarijada, 51. po redu, biće održana od 29. juna do 1. jula, a u revijalnom delu programa nastupiće "Riblja čorba", "Bajaga i Instruktori", britanska rok grupa "The Cult", prošlogodišnji pobednici "Hadži prodane duše", a uskoro se očekuje potvrda još jednog od inostranih bendova koji će svirati u finalu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Saša Jović je ispred organizatora najdugovečnije rok manifestacije u Srbiji najavio na današnjoj konferenciji za novinare da će prve i druge večeri nastupiti po 10 neafirmisanih bendova, a po pet najboljih sviraće u finalu.

Prethodno će u 15-tak gradova u Srbiji i regionu biti organizovane mini gitarijade, a najbolji će se kvalifikovati za učescshe na Gitarijadi u Zaječaru.

Mini gitarijade startuju 19. maja u Novom Pazaru, a promoter Milan Djurdjević ("Neverne bebe") naglašava da je to značajna prilika za mlade bendove. Djurdjević je istakao da će putovati po Srbiji i dati mogućnost neafirmisanim bendovima da se popnu na binu u Zaječaru, osete njenu atmosferu i nastave da se bave rokenrolom.

Predsednik Upravnog odbora zaječarske Gitarijade Nenad Patijarević rekao je da su do sada potvrdjeni sledeći gradovi za održavanje mini gitarijada: Novi Pazar, Vranje, Vršac, Kraljevo, Ccačak, Valjevo, Niš, Novi Sad i Kikinda, a očekuje se da taj spisak uskoro bude proširen.

Prvog dana u revijalnom programu nastupiće "Bajaga i Instruktori" i "Riblja čorba", a Momčilo Bajagić Bajaga i Miša Aleksić ističu da će to biti prvi put u Srbiji da sviraju iste večeri i da nije bitno ko će prvi izaći na binu, već da će oba benda napraviti odličnu atmosferu.

"Mi smo 35 - 40 puta svirali na Gitarijadi i uvek je veliko zadovoljstvo svirati u Zaječaru. To je borba za rokenrol i prošlogodišnja Gitarijada je bila jedna od najboljih rok manifestacija na kojima smo svirali u poslednje vreme, tako da mislim da će ove godine biti takodje sjajno", rekao je basista "Riblje čorbe".

Bajagić je izrazio zadovoljstvo što ponovo sviraju na rok manifestaciji sa najdužom tradicijom kod nas i najavio da će spremiti poseban program za Gitarijadu.

Druge večeri sviraće "The Cult" i "Hadži prodane duše". Članovi užičkog rok sastava Vojislav Lazić i Milan Jevtović kažu da je čast svirati na Gitarijadi, da je organizacija podignuta na viši nivo i da su organizatori ispunili sve obaveze prema njima kao pobednicima, te se njihov album trenutno nalazi u postprodukciji i trebalo bi uskoro da bude objavljen.

Ovogodišnji "rokonačelnik" Zaječara biće Radomir Mihaijlović Točak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 25 idi na stranu