Beogradska filharmonija nastupila na 37. NOMUS-u

Višeminutni aplauz ispratio je Beogradsku filharmoniju koja je zajedno sa hornistom Štefanom Dorom i dirigentom Urošem Lajovicem nastupila u okviru Festivala NOMUS, na koncertu održanom u novosadskoj Sinagogi (22. april).

Podeli

Maestralni Štefan Dor, prvi hornista Berlinske filharmonije, zadivio je interpretacijom komplikovanog Koncerta za hornu i orkestar br. 2 Riharda Štrausa. Titulu "kralja horne" opravdao je i u Mesijanovom komadu koji je poklonio na bis, prikazavši neverovatne mogućnosti ovog instrumenta koje se retko mogu čuti.

Novosadski nastup Filharmonije otvorila je Betovenova uvertira Leonora, a krunisala Bizeova Simfonija br. 1 u kojoj su se filharmoničari pokazali kao vrsni solisti. Oboista Bojan Pešić, flautistkinja Marina Nenadović, klarinetista Ognjen Popović, fagotista Nenad Janković i prethodno trubač Jovan Stanković, bili su specijalno nagrađeni. Dirigent Lajovic je osim od publike, dobio i "muzički" aplauz od filharmoničara.

Beogradska filharmonija već tradicionalno nastupa na Festivalu NOMUS u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada. U svom 37. izdanju NOMUS nastavlja sa predstavljanjem nekih od najčuvenijih umetnika i ansambala svetske umetničke scene, kao i aktuelne pobednike renomiranih evropskih i svetskih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu