ESC Life i VVhile u Gun klubu

U petak 4. decembra od 22h u beogradskom Gun klubu nastupiće ESC Life i VVhile.

Podeli

Prošle jeseni, zagrebački indie-rock-pop-punk kvartet ESC Life odradio je turneju po jugoistočnoj Evropi kao prateći bend i predgrupa legendarnom Grantu Hartu (Husker Du, Nova Mob), a ove su jeseni odlučili da se sami otisnuti na 12-dnevnu evropsku turneju, u sklopu koje će svirati u Sloveniji, Češkoj, Nemačkoj i Austriji. Neposredno po povratku s turneje, stižu opet u Beograd, gde će promovisati hvaljeni album „Access All Areas“ koji je dostupan u LP formatu (crni i crveni transparent vinil), CD-u (PDV Records), kao i digital download na Bandcamp stranici benda.

“Možemo reći i da ESC Life evociraju duh Hüsker Dü i nećemo pogriješiti, pogotovo ako govorimo o Hüsker Dü iz one druge faze, od albuma „Candy Apple Grey“ nadalje, a nisu bez vraga ni usporedbe s bendovima poput The Replacements, Pixies, možda čak i rani R.E.M. Ljubitelji 90-ih ovdje će prepoznati i natruhe Dinosaur Jr, Pavement i hrpe pop-punk bendova toga razdoblja i točno je da ESC Life neće biti proglašeni najoriginalnijim bendom našeg doba, ali sve te utjecaje oni su provukli kroz svoj filter i smiksali u nešto svoje,” napisao je legendarni Zli Hadžo.

Specijalni gost na koncertu je beogradski tandem VVhile, na mnogo načina DIY rodbinskim vezama blizak ESC life-u. Ovu godinu VVhile je proveo na turnejama po Evropi na kojima je promovisao vinil debitantskog dugosvirajućeg izdanja "More". VVhile je duo koji su 2011. godine osnovali Stevan Ćirović (bubanj, bas i vokal) i Andrija Spičanović (gitara i vokal). Posle velikog broja koncerata u regionu i četiri evropske turneje, tri vinilna i jednog kasetnog izdanja VVhile je izrastao u jedan od najuzbudljivijih bendova bivše Jugoslavije koji vas lako osvoji svojom pozitivnom melanholijom. VVhile uskoro ulazi u studio i počinje rad na drugom studijskom albumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu