Van Gogh osvojio "MTV Best Adria Act" nagradu

Grupa Van Gogh dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade “2014 MTV Europe Music Awards” u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača.

Izvor: mtv.rs
Podeli

Najbolji regionalni izvođač, po mišljenju publike, dobio je najveći broj glasova u proteklih šest nedelja na sajtu MTV EMA. Dobijanjem ovog priznanja Van Gogh dalje nastavlja trku za osvajanje još jedne nagrade - "MTV Worldwide Act", koja će biti dodeljena 9. novembra na ceremoniji u dvorani The SSE Hydro u Glazgovu.

Van Gogh je MTV nagradu prvi put osvojio 2007. godine. Tim povodom, frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule je izjavio: "Ljudi, hvala svima koji ste verovali u nas. Ovo priznanje predstavlja našu zajedničku pobedu. Želimo da ovu nagradu proslavimo sa vama, licem u lice, od grada do grada, a prvi susret vam zakazujemo već 11. decembra, na našem velikom beogradskom koncertu u Hali sportova na Novom Beogradu".

Van Gogh su osvojili više glasova od drugih drugih izvođača nominovanih za Best Adria Act nagradu - Vatre, Gramatika, Punčki i sastava Who See. Rokeri iz Beograda od danas u podne kreću u novi krug takmičenja u kojem će se boriti za nominaciju za Worldwide Act nagradu. Glasanje za ovu fazu trajaće do srede, 29. oktobra u ponoć, takođe na sajtu MTV EMA. Finalni spisak od 10 nominovanih izvođača iz svih krajeva sveta biće objavljen 30. oktobra, dok će pobednik biti nagrađen na svečanosti dodele MTV EMA nagrada u Glazgovu u nedelju, 9. novembra.

20. jubilarna dodela evropskih MTV muzičkih nagrada prenosiće se uživo iz dvorane The Hydro u Glasgowu u nedelju, 9. novembra, u 21:00. Glasanje za 2014 MTV EMA u svim kategorijama odvija se na mtvema.com.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvezda Niki Minaž, dok su prvi potvrđeni izvođači Ariana Grande, Ed Širan kao i Kalvin Haris, Kiša, Čarli XCX i Royal Blood. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rok legenda Ozi Ozborn.

Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sledi Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade.

Voditeljka dodele biće hip-hop zvezda Nicki Minaj, a za sada poznati izvođači su Ariana Grande, Ed Sheeran..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 39 idi na stranu