Led Zeppelin: Remasterizovani albumi i nove pesme

Svaki od prva tri remasterizovana albuma legendarnog britanskog sastava Led Zeppelin (Led Cepelin) biće propraćen dodatnim CD-om sa dosad neobjavljenim numerama, uključujući jednu od verzija hita "Whole Lotta Love", saopštili su članovi benda.

Tanjug
Podeli

Pomenuti albumi, koje je remasterizovao gitarista Džimi Pejdž, pojaviće se na tržištu 3. juna u formi deluks izdanja "Led Zeppelin", "Led Zeppelin II" i "Led Zeppelin III". Svaki od njih sadržaće još jedan CD sa neobjavljenom muzikom koja se odnosi na taj album.

"Materijal na dodatnim diskovima predstavlja uvid u vreme kada je Led Cepelin snimao", rekao je Pejdž, dodajući da je uglavnom reč o radnim i alternativnim verzijama, kao i o sirovim miksovima i novim materijalima snimljenim u to vreme.

Džon Bonam, Džon Pol Džons, Džimi Pejdž i Robert Plant oformili su 1968. godine bend koji će postati jedan od najuticajnijih i najuspešnijih u rok istoriji.

Slavni sastav, koji je prodao preko 300 miliona albuma širom sveta, uvršten je u Rokenrol kuću slavnih 1995, a deset godina kasnije dobio Gremi nagradu za životno delo.

Neke od pesama Led Cepelina, poput "Stairway to Heaven", "Dazed and Confused" i "Whole Lotta Love", dosegle su kultni status.

Džons, Pejdž i Plant su se poslednji put okupili 2007. Zajedno sa Džejsonom Bonamom, sinom bubnjara Bonama koji je preminuo 1980, iste godine kada se bend razišao, održali su koncert u Londonu u čast Ahmeta Erteguna, osnivača diskografske kuće Atlantik.

U oktobru 2012. na konferenciji za novinare u Njujorku, povodom predstavljanja svog koncertnog filma "Celebration Day", članovi grupe su potvrdili da se više nikada neće okupljati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu