Besplatni flamenko spektakl u Akademiji 28

Veliki klupski flamenko koncert sastava Nicolas Y La Banda Flamenca, održaće se u subotu 26. aprila, u Klubu Akademije 28, kada će pored ovog sastava, predvođenog poznatim gitaristom i kompozitorom, Nikolom Matovićem, nastupiti i neizbežne flamenko igračice.

Izvor: B92
Podeli

Ulaz na koncert je slobodan a mesta se mogu rezervisati na: 011 3619 342

Nikola Matović-Nicolas, spada u one retke, vrsne muzičare i kompozitore, koji su svoj rad i usavršavanje u inostranstvu, nastavili vrativši se u Srbiju.

Nakon studija klasične gitare na muzičkom konzervatorijumu u Malagi (Španija), a zatim i na konzervatorijumima u Barseloni i Kordobi, koncertirao je sa mnogim španskim flamenko umetnicima, usavršavajući svoje umeće sviranja gitare i komponovanja muzike u duhu flamenka...

Po povratku u Beograd, komponuje muziku za pozorišne komade Ateljea 212, sarađuje sa brojnim domaćim umetnicima (Madam Piano, YU Grupa itd.) istovremeno se baveći muzičkom produkcijom.

2010. godine na Guitar Art Festivalu, Nikola Matović sa svojim bendom La Banda Flamenca, nastupa kao predgrupa čuvenog španskog gitariste Paco De Lucia-e, da bi maja 2013, pred prepunom salom Doma kulture studentski grad u Beogradu, održali svoj prvi samostalni koncert na kome je zabeležena rekordna posećenost.

Publika će, nakon skoro tačno godinu dana, ponovo imati prilike da čuje zavodljive flamenko melodije u izvođenju Nicolas Y La Banda Flamenca, ovoga puta u Akademiji 28, u pravom flamenko spektaklu zakazanim za 26. april, sa početkom u 22 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu