Izložba "Šta god" Žarka Aleksića u Inex galeriji

U prostorijama Inex galerije (Višnjičkoj 76) u subotu 29. novembra u 20h biće otvorena izložba Žarka Aleksića "Šta god", koja će posetiocima biti dostupna do 11. decembra.

Podeli

Relacije kao umetnički objekti. Interaktivna ambijentalna instalacija ŠTA GOD sastoji se iz dva dela. Prvi deo čine autorovi lični predmeti sa njihovim istorijama, postavljeni u prostor galerije. Drugi deo se odnosi na predmete (u najširem mogućem smislu) koje donose posetioci izložbe uz mogućnost da ih postave u galeriju po sopstvenom nahođenju, i samim tim postanu koautori instalacije i postavke. Akcenat je na međusobnim relacijama tih i takvih objekata.

U sastavu ove instalacije biće postavljen i video-rad koji nastaje u toku izložbe, a koji se sastoji iz dve projektovane slike jedna pored druge (diptih). Jedan projektor emituje fotografije autorovih ličnih predmeta, dok drugi projektor emituje fotografije predmeta koje su doneli posetioci, a čiji se domen konstantno dopunjuje fotografijama novodonešenih objekata.

Ovim projektom autor preispituje status umetnika, kao i pojam umetničkog sveta.

Takođe Žarko Aleksić poziva sve poestioce izložba da ponesu bilo koju stvar/objekat/predmet, postave ga u galeriju kako i gde žele i na taj način postanetu koautori postavke i izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18 idi na stranu