KC Grad: Od prohteva do slobode

Kulturni centar Grad, nakon rođendanske retrospektivne izložbe, predstavlja od 21. do 27. aprila mladog umetnika Ivana Stojkovića iz Beograda, koji prvi put izlaže samostalno, a prikazaće radove u oblasti animacije, ilustracije i stripa.

Izvor: B92
Podeli

Reč je o radovima koji su rezultat autorskog i komercijalnog rada Stojkovića u proteklih par godina, a biće predstavljeni u vidu štampanih predložaka, originalnih radova i projekcije. Uz gotovo svaki rad biće izložen i prateći materijal koji obuhvata skice, studije, probne radove, uzorke paleta, tekstura i ostali materijal koji je nastao u procesu rada.

Izložba predstavlja publici celokupan stvaralački proces i bolje je upoznaje sa prirodom profesije. Takođe, prikazuje i dva načina stvaranja: usredsređeni, kontrolisani, ciljni i prohtevima klijenta ograničeni, ali i spontani, nesputani, istraživački usmeren rad.

Formalni prikaz krajnjih rezultata, kako je navedeno u najavi, dao bi nepotpuni uvid u radove, jer bi zanemario često obiman istraživački rad koji ima drugačiji, neposredniji kvalitet i zbog toga možda ima više autorski karakter.

Stojković se bavi različitim oblastima ilustracije i digitalne ilustracije, te stripom. Diplomirao je na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu, na odseku grafičkog dizajna i animacije.

Izlagao je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu u segmentu stripa (Međunarodni salon stripa SKC, 2009.), kao i na festivalima animiranog filma u Zagrebu i Ljubljani. Iza sebe ima nagrade za oba segmenta svog rada, kao i nagradu ULUPUDS-a za visok umetnički domet 2012.

Izložba će biti otvorena u KC Grad do 27. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu