Odložena premijera indijskog filma zbog pretnji glumici i režiseru

Producenti filma "Padmavati" odložili su premijeru zakazanu za 1. decembar zbog pretnji koje su upućene glavnoj glumici i reditelju.

Izvor: Tanjug
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Kako prenosi AP, naime, član vladajuće partije Hindu nacionalista Suradž Pal Amu ponudio je 1,3 miliona evra onome ko obezglavi glavnu glumicu Dipiko Padukone i režisera filma "Padmavati" Sandžaj Lila Bansalija zbog radnje koja govori o vezi između kraljice Hindusa i muslimanskog vođe.

Istovremeno, lider te partije u severnoj indijskoj državi Harajana je, govoreći na javnom skupu, rekao da ne bi trebalo dozvoliti da film uopšte bude prikazan.

Film "Padmavati" rađen je po ugledu na ep iz 16. veka, izmišljenu priču o hrabroj i prelepoj kraljici Radžputa, koja radije bira samoubistvo nego da je zarobi muslimanski sultan Delhija Alaudin Kildži.

Ovaj ep je kroz vekove poprimio svojstvo istinite istorijske priče uprkos tome što za to ima vrlo malo dokaza.

Padukone u filmu igra ulogu Padmini, legendarne kraljice koja je počinila "džauhar", običaj u kraljevstvu Radžaput, koji podrazumeva da žena iz kraljevske porodice koja je bila u zatočeništvu dobrovoljno ušeta u vatru zbog sramote koju je preživela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu