Zbog ovih horor filmova nećete moći da zaspite

Iako bi poslednjih nekoliko godina moglo da se nazove erom velikog povratka horora, 2017. je bez ikakve sumnje jedna od najboljih godina za ovaj žanr.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Ne samo da je bilo rekordera na bioskopskim blagajnama, već je publika dobila i neke od najboljih horora u poslednjih 20 godina.

Bilo je i povrataka velikih naslova iz devedesetih, poput filma "It", snimljenog prema romanu Stivena Kinga.

Proverite da li ste pogledali sve što se nudi:

Lowlife

Debi reditelja i scenariste Rajana Prausa oduševio je kritiku, ali i šačicu ljudi koji su imali prilike da ga pogledaju. Radnja filma prati grupu sitnih kriminalaca čiji pokušaj da se ubace na tržište trgovine organima polazi po zlu na najgori mogući način. Kritičari tvrde da će vas film naježiti, poigrati se sa vašim živcima, izmoriti vas i ostaviti bez reči.

Get Out

Još jedan debi, ovog puta iskusnog komičara Džordana Pila. Reč je o izuzetno efikasnoj satiri u kojoj su savršeno izbalansirani komedija i horor, a rezultat je jedan od najboljih filmova godine. Premisa je jednostavna. On je Afroamerikanac, ona belkinja, a poseta njenim liberalnim roditeljima pretvara se u noćnu moru.

Tragedy Girls

Dve najbolje prijateljice kreću u lov na poremećenog serijskog ubicu kako bi povećale svoju popularnost na društvenim mrežama. Ali, nakon što ga uhvate, zaključe da bi najbolji način da održe svoju popularnost bio da nastave njegovu seriju brutalnih ubistava.

Anna and the Apocalypse

Lista ne bi bila potpuna bez bar jednog filma o zombijima, a ova kombinacija komedije, horora i mjuzikla je upravo to. Iako evocira "Shaun of the Dead", ne može da se meri s jednim od najboljih zombi filmova svih vremena, ali ekipa se ipak trudila.

The Devil's Candy

Umetnik i porodica useljavaju se u kuću iz snova, ali kad otkriju da je kuću zaposela misteriozna mračna sila, njihov dom se pretvara u noćnu moru. Radnja možda nije naročito privlačna, ali je film odličan.

Better Watch Out

Ono što je uvek poželjno jeste dobar božićni horor, a ovo je priča o bejbisiterki koja mora da odbraniti decu od provalnika koji su kao metu izabrali upravo kuću u kojoj radi. Ipak, nije sve tako kako se čini. Uglavnom, božićna atmosfera, podžanr "provalničkog horora" i 99 minuta odlične zabave za sve ljubitelje klasičnih horora.

A Dark Song

Kada ucveljena majka i okultist aodluče da otputuju do izolovane kuće u severnom Velsu da bi tamo praktikovali crnu magiju, znate da priča ne može da se završi dobro. U želji da razgovaraju sa mrtvima, bude nešto za šta definitivno nisu bili spremni.

It Comes at Night

Ovo nije klasični horor, niti film koji bi mogao lako da se svrsta u neki od podžanrova filmova o zombijima (iako sadrži i te elemente). Više je nešto poput psihološke drame s elementima horora, ali u tim horor trenucima, atmosfera je jeziva.

Gerald's Game

Jedno od velikih ovogodišnjih iznenađenja svakako je oživljavanje Kingovog dela koje je najlakše opisati kao horor verziju "50 nijansi sive" ili još bolje kao "50 nijansi sive" koja nije potpuno smeće. Bračni par s gomilom problema odlazi u vikendicu pored jezera kako bi oživeo ljubavnu strast, ali se igre vezivanja pretvaraju u horor kada suprug umre.

It

O hororu godine i najuspešnijem ostvarenju ovog žanra svih vremena do sada je sve već rečeno. Klovn Penivajz teroriše grupu dece i poigrava se njihovim traumama sve dok oni ne odluče da okrenu drugi list i krenu u lov na ovo jezivo stvorenje.

Annabelle: Creation

U središtu radnje ovog filma nalazi se lutka Anabela koja zlostavlja jednu porodicu i siročiće koje ta porodica udomljava. Anabela je već dobro poznata iz franšize Conjuring.

Split

U pitanju je neočekivani povratak već otpisanog reditelja, scenariste i producenta M. Najta Šjamalana, a drugi bonus je da je reč o - SPOILER! - nastavku njegovog najboljeg filma "Unbreakable". Protagonista je manijak koji pati shizofrenije, ali ne klasična podvojena ličnost, već čovek koji u mozgu krije čak 23 podjednako jezive osobe.

Alien: Covenant

Ako tražite kvalitetan nastavak "Aliensa", ovde ga nećete pronaći, ali je reč o vrlo dobrom SF hororu koji bi savršeno funkcionisao da film ne vuče breme neopisivo zahtevnih fanova kultne franšize.

Mom and Dad

Ovaj film mogao bi vrlo lako da vam promakne, s obzirom na to da je trejler za njega nemoguće pronaći, ali ako volite horore i Nikolasa Kejdža, to će vam biti sasvim dovoljno. Film prati priču o tinejdžerki i njenom mlađem bratu koji moraju da prežive 24 sata tokom kojih neobjašnjiva masovna histerija navodi roditelje da ubiju svoju decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu