Marisa Tomei: Nije čudno što igram strinu. Pa ja i jesam ostarila

Javnost se blago pobunila kada je za strinu Pitera Parkera u novom filmu "Spajdermen: Povratak kući", odabrana Marisa Tomei.

Newser
Podeli
Tanjug / Brent N. Clarke/Invision/AP
Tanjug / Brent N. Clarke/Invision/AP

Ali glumici to ne smeta. "Ja i jesam ostarila", rekla je ona za Guardian.

Nedavno je obeležila i 25. godišnjicu od dobijanja Oskara za ulogu u filmu "Moj rođak Vini", a ističe da Parker u ovoj verziji filma ima samo 15 godina.

"Mej je njegova strina koja je udovica Bena Parkera. Zato ona može biti stara ili prilično mlada u zavisnosti od toga kada je srela supruga".

Iako smatra da to što je dobila ovu ulogu nije primer diskriminacije po godinama koja vlada Holivudom, priznaje da je "industrija odlučila da je sada tip koji je za uloge tetki i strina".

Ona smatra da je seksizam mnogo veći problem i primećuje da žene manje zarađuju, ali i ređe se pojavljuju u vodećim ulogama.

Svoju ulogu strine Mej, Tomei vidi kao feministkinju drugog talasa.

"Mislili smo da je učinimo advokaticom, ali nisu želeli da ona nosi odela. Zato smo od nje napravili zaljubljenicu u književnost, koja ima svoju malu izdavačku kuću. Ona je feministkinja i humanistkinja, barem u mojoj glavi", kaže Tomei.

Takođe je i malo seksepilnija, u odnosu na strinu Mej, kakvu možda pamtite.

"Zamislila sam da je stric Ben bio njen profesor. Dala sam njihovom odnosu pomalo nestašan obrt u svojoj glavi. Toga nema u filmu, ali sam sebi morala da dočaram njen lik", kaže Tomei.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 38 idi na stranu