Trostruki dobitnik Oskara napušta glumu

Trostruki dobitnik Oskara Danijel Dej Luis, jedan od najznačajnijih glumaca svoje generacije, rešio je definitivno da napusti glumu i da se penzioniše.

Izvor: Business Insider
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Šezdesetogodišnji glumac koji je u karijeri dugoj četiri decenije najčešće igrao predsednike i pisce čeka da njegova poslednja drama bude objavljena.

Luis nije saopštio razlog zbog kog je rešio da se povuče iz sveta glume. Ove vesti potvrdila je i njegov portparol.

"Danijel Dej Luis više se neće baviti glumom. Veoma je zahvalan svim svojim saradnicima i publici svih ovih godina. Odluka je lične prirode, pa ni on ni njegovi predstavnici se neće oglašavati ovim povodim niti davati izjave“, saoštila je Lesi Dar.

Dej Luis je jedini glumac koji je ikada osvojio tri Oskara za glavnu ulogu. Nagradu je dobio za ulogu u filmu Stivena Spilberga "Linkoln“, dok se u ostvarenju Krsitija Brauna "Moje levo stopalo" pokazao kao pisac i umetnik. Trećim Oskarom nagrađen je za ulogu u filmu "Biće krvi".

Dve nominavije za Oskara imao je za film "Bande Njujorka“ i "U ime Oca“. Hvaljen je zbog svog delovanja i svestranosti. Poznato je da ulogama prilazi suviše ozbiljno, pa se trudi da uđe u lik i mnogo pre samog snimanja.

Krajem devedesetih već se bio odrekao glume, ali je reditelj Martin Skorseze uspeo da ga ubedi da se vrati ponudivši mu ulogu u filmu "Bande Njujorka".

U braku sa Rebekom Miler ima troje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 38 idi na stranu