Nagrada FIPRESCI za "Rekvijem za gospođu J." u Sofiji

Srpski film "Rekvijem za gospođu J." scenariste i reditelja Bojana Vuletića dobio je nagradu Međunarodne federacije filmskih kritičara (FIPRESCI) na upravo završenom 21. po redu Međunarodnom filmskom festival u Sofiji,

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Pročitajte još:

Nakon svetske premijere u žvaničnom programu berlinskog filmskog festivala u februaru i nacionalne premijere na FEST-u, gde je, u tamošnjoj Nacionalnoj selekciji, osvojio nagrade za najbolji film, režiju, scenario i žensku ulogu, kao i nagradu dnevnog lista Politika, Rekvijem za gospođu J. je prošlog četvrtka, 16. marta, dospeo i na redovni repertoar srpskih bioskopa.

Tokom marta i aprila, ovaj film biće prikazan i u glavnim programima, u konkurenciji, festivala u Visbadenu (Nemačka) i Viljnusu (Litvanija).

Prati B92 na Viberu

Film/TV

"Da je Bregzit film, bio bi triler"

Da je Bregzit film, bio bi s neizvesnim krajem, a profesionalci u svetu filma bi voleli da nije ni "snimljen", ali je i takav u centru pažnje razgovora producenata i reditelja iz Evrope i Velike Britanije na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, prenosi agencija AFP.

Film/TV nedelja 21.05. 14:41 Komentara: 0

Počinje 10. Španski metar

Deseta proslava sedme umetnosti na španskom jeziku, festival "Španski metar", počinje večeras u Jugoslovenskoj kinoteci, ciklusom u čast slavne španske glumice i pevačice Ane Belen.

Film/TV nedelja 21.05. 09:19 Komentara: 0
strana 1 od 1415 idi na stranu