Zvanično je: Vilnev će režirati novu “Dinu”

Dok se njegovo poslednje delo – nastavak “Blejd ranera” pod nazivom “Blejd raner 2049.” još nalazi u fazi postprodiucije, Deni Vilnev odlučio je da režira još jedan SF - “Dinu”.

Izvor: slashfilm.com
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Prava na klasik Frenka Herbeta krajem 2016. godine otkupio je autor filmova "Godzilla" i "Warcraft “ - studio "Ledžendari entertejnment", a Brajan Herbert, Frenkov sin, potvrdio je zvanično na Tviteru da će Vilnev režirati novu “Dinu”.

Smeštena u daleku budućnost, “Dina” priča priču o Polu Atreidu, protagosti čiji roditelji prihvataju kontrolu nad pustinjskom planetom Arakis. Nedugo nakon dolaska Atreida na planetu, vojvoda Leto – Polov otac, svrgnut je sa vlasti u puču čija je osnova bila izdaja, a Pol i njegova majka pobegli su u pustinju.

Za produkciju projekta zaduženi su Tomas Tal, Meri Parent i Kejl Bojter, dok su izvršni producenti Brajan Herbert, Bajron Merit i Kim Herbert.

Ovo nije prvi put da “Dina” zaživi na filmskom platnu – roman je takođe dobio adaptaciju 1984. godine, koju je režirao Dejvid Linč. Uprkos neuspehu i zaradi od samo 30,9 miliona dolara, film je u skorije vreme dobio kultni status.

Čuveni režiser Aleksandar Hodorovski planirao je 1973. godine adaptaciju u saradnji sa Salvadorom Dalijem, Orsonom Velsom i Mikom Džegerom, ali se njegova zamisao nikada nije ostvarila usled nedostatka novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu