Zašto se Hodor zove "Hodor"?

Ako ste mislili da su producenti “Igre prestola” mudro osmislili petu epizodu nove sezone, onda je ovaj mladić još mudriji.

newsweek.com
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Jedan ljubitelj Martinovog dela smatra da ime Hodor znači “Hold the door”, odnosno “drži vrata”, a na tu ideju je došao pre osam godina, dakle tri godine pre nego što je uopšte počela da se emituje serija.

Naime, on je čitao knjigu “Pesmu leda i vatre” Džordža R. R. Martina i redovno diskutovao s drugim ljubiteljima na posebnim forumima o onome što se dešava u knjizi. Pod nadimkom Myrddin, napisao je da reč “Hodor” možda samo predstavlja molbu da mu neko pridrži vrata.

Verovatno nije ni sanjao koliko je u pravu.

Zanimljivo je da nije jedini koji je naslutio poreklo imena.

Drugi fan, Majkl A. Ventrela, koji sebe opisuje kao “advokata, pisca i mudrolijaša”, razgovarao je s Martinom na konvenciji 2013. i pitao ga zašto je lika nazvao Hodor.

“Mislio sam na vaš komentar o tome da ste želeli da budete operator liftova. Sad mi je jasno da je ‘Hodor’ skraćenica za ‘Hold the door’”, rekao mu je navodno. Martin se na to nasmejao i odgovorio: “Ni ne znaš koliko si blizu istini!”

Ventrela još nije pogledao epizodu “The Door”. Rekao je za Philly.com: “Sve što znam je da Hodor ima neke veze s pridržavanjem vrata, a sudeći po tužnim licima u porukama na internetu, mislim da se ne završava dobro”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 38 idi na stranu