Počinje snimanje novog filma Mladena Matičevića

Reditelj Mladen Matičević najavio je svoj novi dokumentarno-igrani film "Meet Micky Jazz!", za koji je scenario pisala Lavinia Davenport, supruga šefa delegacije EU u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je priča o petorici mladih jevrejskih muzičara koji su između dva rata u Beogradu oformili prvi džez bend, postali velike zvezde, ali su potom stradali u vihoru rata, izjavio je autor koji je za svoj prethodni film, dugometražni dokumentarac "Moj zanat" (o Arsenu Dediću) dobio Nagradu grada Beograda u kategoriji film i radio-televizijsko stvaralaštvo.

Snimanje je u planu za septembar i oktobar ove godine.

Lavinia Davenport, koja je prisustvovala jučerašnjem uručenju Nagrada grada Beograda, izjavila je da je oduševljena što je Matičević medju laureatima i da je to veoma dobro za njihov projekat.

"Veoma smo srećni što imamo Mladena za reditelja i drago mi je da mogu da objavim da je prva zvanična verzija scenarija napisana, kao i da producentska kuća TAG Media uveliko radi na projektu. Na kraju bih samo rekla - vidimo se u Holivudu!", istakla je ona.

Radnja filma počinje u naše vreme. Dok pokušava da prevazidje kreativnu lenjost i konačno komponuje nešto tokom boravka u svom domu u Tel Avivu Reut Regev, čuvena izraelska džez trombonistkinja, slučajno nailazi na fotografiju pet mladih muzičara, obučenih u mondenska bela odela, koji u rukama drže instrumente.

Na bubnju piše samo "Studentski Micky Jazz!", ali njihova imena, na poledjini fotografije, pokazuju da je reč o Jevrejima: Isa Alfandari, Bela Kupferberg, Rafael Blam, Mika Daniti i Moni Amodaj.

Reut uspeva da pronađe vlasnicu fotografije, stariju damu poreklom iz Beograda, koja je preživela Holokaust. Ona je ćerka trubača sa fotografije. Reut će na njenu molbu otići u Beograd kako bi pokušala da otkrije šta se dogodilo sa momcima iz benda...

Iza produkcije filma stoji TAG Media, full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Agencija je nastala iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu