Premijera "Priče o Pasiji po Mateju"

Holandski dokumentarni film "Priče o Pasiji po Mateju" imaće danas popodne svetsku premijeru na festivalu u Roterdamu, ali istovremeno i u tri srpska bioskopa i više dvorana u Evropi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Inovativni program IFFR Live održava se simultano u 39 evropskih bioskopa tokom 44. Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu. U projekat su uključeni Fontana (Beograd), Eurosinema (Subotica) i Kupina (Niš).

Program je počeo juče i traje do 28. januara, a obuhvata pet svetskih filmskih premijera. Dokumentarac "Priče o Pasiji po Mateju" režirao je Ramon Gieling. Organizatori festivala najavili su ga kao moćnu priču o izvođenju kompozicije Johana Sebastijana Baha "Pasija po Mateju" i o njenom uticaju na širu zajednicu.

Publika u svim bioskopima biće u mogućnosti da posle premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu, kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera.

To je prvi ovakav program na svetu. U Srbiji se realizuje zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu