Deset stvari koje niste znali o filmu "Zapravo ljubav"

U vreme praznika, film koji najviše uspe da nas razveseli jeste „Zapravo ljubav“ (Love Actually) i zbog toga ga često gledamo na domaćim televizijama. S obzirom na to da je upravo to vreme, u čast jednog od najomiljenijih božićnih filmova vam predstavljamo deset činjenica koje možda niste znali o popularnoj romantičnoj komediji.

Izvor: www.news.com.au
Podeli

.

1. „Zapravo ljubav“ je trebalo da budu dva različita filma

Režiser najboljih "romkom" filmova, Ričard Kurtis je rekao za „Vulture“ da je radio na dva odvojena filma, jedan u kome je Hju Grant bio glavni lik i drugi u kome je u fokusu bio Kolin Firt. „Radio sam na dva filma sa sličnom temom kada sam pomislio, možda je bolje da ih spojim“, rekao je Kurtis.

2. Bili Bob Tornton ima čudne fobije

Glumac koji je igrao američkog predsednika ima ozbiljnu fobiju od antiknog nameštaja. Hju Grant je često zadirkivao Torntona na setu tako što bi držao antikne komade pre nego što bi počelo snimanje.

Režiser je rekao da Bili Bob ima fobiju i od slika. „Tornton je veoma neobičan čovek sa zanimljivim fobijama“, rekao je on za Elle.

3. Jezero je bilo svega 45 cm duboko

Sećate se jezera u kome su Aurelija i Džejmi plivali nakon što im je roman oduvan sa stola? Voda je bila toliko plitka da su morali da kleče kako bi odali utisak da je dublje.

4. Ema Tompson je nosila „debelo odelo“

Režiser je verovao da je Oskarom nagrađivana glumica premršava i da joj je bila potrebna pomoć kostimografa kako bi postigla „tetkast izgled“.

5. Dijalog između Kolina i američkih devojčica je improvizovan

Neke od najboljih fora su bile između Kolina koji putuje u Ameriku očajnički pokušavajući da upozna svoju ženu iz snova. „Bilo je mnogo zabavno i kreativno pa smo dozvolili sebi da improvizujemo i probamo različite stvari koje Ričard baš i nije u scenariju napisao“, rekla je Eliša Katbert za VH1.

6. Klaudija Šifer nikada nije trebalo da se pojavi u filmu

Originalni scenario je za lik plavuše zamislio nekoga ko je sličan Klaudiji Šifer. Ali je režiser imao problema da nađe nekoga ko bi se uklopio u kalup pa su pitali manekenku da li je zainteresovana.

7. Lijam Nison je „navučen“ na čačkalice

Irski glumac se navukao na čačkalice kada je prestao da puši, što je bilo pre 20 godina. Ako pogledate malo bolje spazićete ga kako drži uvek u jednoj ruci čačkalicu u svakoj od scena.

8. Glumac koji je igrao Sema i dalje igra trinaestogodišnjake

„Ljubav zapravo“ je bio film koji je probio Tomasa Sangstera, ali se čini da je zbog toga osuđen na tinejdžerske uloge. Trenutno glumi u „Igri prestola“ i to trinaestogodišnjeg Džodžena Rida.

9. Džoanino izvođenje pesme „All I Want for Christmas“ je bilo previše dobro

Olivija Olson je tako savršeno izvela pesmu da je režiser mislio da ljudi neće verovati da ona zaista i peva. Snimak je kasnije izmenjen u postprodukciji kako bi zvučao realnije.

10. Scene sa aerodroma s početka i na kraju filma su prave

Ekipa je sakrila kamere na Hitrouu nedelju dana snimajući ljude kako dočekuju svoje voljene. „U pitanju su dokumentarni snimci koje smo snimili bez znanja ljude, kasnije smo ih tražili kako bismo dobili dozvolu da iste koristimo“, rekao je Kurtis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 43 idi na stranu