Dani Brazila u Novom Sadu

Novi Sad je osmu godinu u nizu domaćin manifestacije Dani Brazila – novosadski samba karneval. Festival je počeo juče, a završava sutra, finalnom karnevalskom povorkom kroz centar grada.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ovako je bilo prethodnih godina. Da bi ove godine još vernije preneli duh Južne Amerike u Novi Sad, samba perkusionisti uvežbaju performans za finalni karneval.

Kris je došao iz Nemačke, deo je samba dvojca, koji po svetu drži radionice samba Rio stila. Ove godine, jedna od stanica napredne radionice samba perkusija je Novi Sad.

"Ovo je neverovatno mesto. Bio sam u mnogo zemalja na svetu, ali Srbija je posebna, veoma topla, ljudi su kao velika porodica, vole brazilsku kulturu i za mene je veliko zadovoljstvo, ovde sam četvrti put i nastaviću da dolazim". kaže Kris Kuade Kouto iz Nemačke.

Šta je minimalan preduslov da bi neko uzeo udaraljke u ruke?

"Neki osećaj ritmike je neophodan, ne kažem da mora da bude najveći talent na svetu, ali neophodno je. Naravno, ako neko ima manji talenat, traje malo duže, ali nije nemoguće", objašnjava Atila Kovač, organizator radionice za udaraljke.

Žurke na Tvrđavi, performans u centru grada, radionice kapuere na novosadskoj plaži Štrand, deo su i ovogodišnjeg festivala. Organizatori obećavaju jedinstvenu završnicu.

"Sedam puta smo uspeli, nadam se da ćemo i osmi put uspeti. Vrlo sam siguran, nema nas puno, ali zvučaćemo kao da nas ima 150. Siguran sam da ćemo energiju preneti", zaključio je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 25 idi na stranu