U Belgiji se održava izložba srpskih slikara i vajara

Izložba srpskih slikara i vajara održava se u belgijskom gradu Lekeu u Galeriji "Sabine van Paemel" pod nazivom "Belgija upoznaje srpsku umetnost", saopšteno je danas.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Javnost u Belgiji će do 4. septembra 2017. godine imati priliku da se upozna sa savremenim tokovima likovne scene u Srbiji.

"Slikari i vajari okupljeni u reprezentaciju srpske umetnosti, predstaviće belgijskoj publici svoja likovna ostvarenja na platnu, metalu, staklu i keramici", navodi se u saopštenju.

Učesnici izložbe su slikari Đerđi Ačaji, Vasilije Dolovački, Damjan Đakov, Željko Đurović, Slavko Krunić, Zoran Krulj, Aleksandar Luković Lukijan, Danica Masniković, Milan Miletić, Predrag Peđa Milošević, Bojan Otašević, Snežana Petrović, Jovanka Stanojević, Dejan Ulardžić, Aleksandar Cvetković, kao i vajari iz studija "DADA" i "Dušan Rajić", keramičarka Nadežda Đukanović Pantelić i umetnica koja se bavi izradom nakita Milica Živadinović.

Izložba je organizovala belgijska Galerija "Sabine Van Paemel" i Galerija "Art" iz Kragujevca, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije i srpske ambasade u Briselu, Grada Kragujevca i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 25 idi na stranu