Žabac Kermit ostao bez glasa koji ga je služio 27 godina

Stiv Vitmajer, koji je pozajmljivao glas žapcu Kermitu, otpušten je posle 27 godina.

The Hollywood Reporter
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Iz kompanije Dizni kažu da su odlučili da prekinu saradnju, jer se bunio zbog promena koje su uvedene kod voljenog lika iz "Mapet šoua" i koje su prema njegovom mišljenju, protiv želja pokojnog Džima Hensona, tvorca Mapetovaca.

Vitmajer je za "Holivud reporter" ispričao da je otpušten još u oktobru.

"Imali su problem zbog toga što su smatrali da nemam poštovanja, jer sam se glasno suprotstavljao kreativnom timu ABC", rekao je VItmajer, koji sa Mapetovcima radi od 1978.

"Bunio sam se zbog toga što poštujem sve koji su bili uključeni u nastanak serije", rekao je on.

Dizni i The Muppets Studio navode drugačije razloge i kažu da je Vitmajer pokazao "neprihvatljivo poslovno ponašanje", da je bio "neprijateljski nastrojen" i "neproduktivan".

"Uloga žapca Kermita je legendarna i mi se osećamo odgovornim da zaštitimo integritet tog lika", rekao je predstavnik studija za "Holivud reporter".

Vitmajer, pak, tvrdi da je predmet spora bio scenario prema kom Kermit laže svog nećaka Robina o svom raskidu sa Mis Pigi. Taj scenario nikad nije realizovan, jer je sezona otkazana.

"Mislim da ga Kermit ne bi lagao. Mislim da bi mu rekao da se takve stvari dešavaju i da to ne znači da njega više ne vole. Kermit je suviše osećajan da bi nekog lagao kako bi mu poštedeo osećanja. Bavimo se ovim likovima jako dugo i znamo ih bolje od bilo koga. Mislio sam da doprinosim tome da serija održi pravac i mislim da je sezona otkazana zato što me nisu poslušali. Ne kažem da bi je spasle moje beleške, ali mislim da je trebalo da poslušaju izvođače."

Ulogu Kermita preuzeće Met Vogel, koji već dugo radi s Mapetovcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu