Rekordna poseta njujorškom Metropolitenu

Njujorški muzej Metropoliten, koji pored glavne zgrade na Petoj aveniji na Menhetnu ima dve filijale Met klosjers (manastiri) i Met Brojer (savremena umetnost), imao je ukupno sedam miliona posetilaca tokom protekle fiskalne godine, koja se zaključuje 30. juna.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Kako je saopštila uprava muzeja, a preneo Njujork Tajms, drastično povećanje broja posetilaca je zasluga otvaranja Met Brojera, koji je posetilo 505.590 poštilaca.

Predsednik Metropolitena Denijel H. Vajs je tim povodom izjavio da ga raduje što su posetioci u tako velikom broju obišli stalne postavke, izložbe i programe muzeja, ali i da im je čast da su tako brojni posetioci izdvojili vreme da obiđu Metropoliten.

Najveći muzej u SAD i jedan od najvećih na svetu je najposećenija truristička atrakcija u Njujorku i za domać i za strane turiste.

Turisti iz inostranstva čine, inače, 37 odsto posetilaca, ali rado ga posećuju i Njujorčani na kole odlazi 30 odsto posetilaca.

Posetilaca iz neposredne okoline Njujorka je 12 odsto, a sva tri dela muzeja su dobila povelje od udruženja turističkih savetnika da su izvrsna atrakcija.

Izložbe koje su održane tokom protekle fiskalne godine, poput "Jerusalim 1000-1400" i "Maks Bekman", imale su oko 200.000 posetilaca, dok je izložba "Vreme imperija: kineska umetnost u vreme dinastija Kin i Han" imala do sada 300.000 posetilaca, a zatvara se tek 16. jula.

Rekordnom broju posetilaca za period od prošlog do sadašnjeg 30. juna doprinele su i neke izložbe koje su trajale tokom leta, ali su produžene i tokom jeseni, kao što je "Izložba mode u vreme tehnologije", koja je zatvorena 5. septembra 2016. i imala je 752,995 posetilaca, od kojih je značajan broj posetio izložbu tokom prošlog leta.

Muzeje je pošetilo više od 200.000 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih je 80.000 bilo iz njujorških škola.

Сегодня погода в NYC лучше, чем вчера

A post shared by Сергей Козьяков (@sergeykozyakov) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu