Porodica i prijatelji se oprostili od Krisa Kornela

Poznati muzičari i glumci oprostili su se juče od pevača Saundgardena Krisa Kornela koji je preminuo prošle nedelje u 53. godini.

Podeli
EPA / Valerie Kuypers
EPA / Valerie Kuypers

Govor su održali gitarista Tom Morelo iz grupe Rage Against the Machine i Audioslave u kojem je sarađivao s Kornelom. Govorio je takođe glumac Džoš Brolin, dok je Čester Benington iz Linkin Park-a otpevao pesmu "Hallelujah".

Na komemoraciji i sahrani su prisustvovali Džejms Hetfild i Lars Ulrih iz grupe Metallica, Dejv Grol iz Foo Fighters-a, Peri Farel i Dejv Navaro iz Jane's Addiction, kao i Kortni Lav i Farel Vilijams i Nil Rodžers iz grupe Chick.

Među mnoštvom poznatih, na oproštaju od Kornela su bili i njegovi saradnici iz Soundgarden-a Met Kameron i Kim Tajil, kao i Kornelova supruga i deca.

Na sahrani su bili i glumac Bret Pit i Kristijan Bejl.

Komemoracija je počela jednom od skorašnjih Kornelovih pesama "The Promise", a ožalošćeni su na sahranu krenuli uz pesmu "Al Night Things" Kornelove grupe Temple of the Dog.

Sudski patolozi saopštili su da je Kornel izvršio samoubistvo vešanjem. Kornel je 18. maja pronađen u nesvesnom stanju u hotelskoj sobi, a lokalna policija je odmah otvorila istragu o mogućem samoubistvu pošto je muzičar imao konopac oko vrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu