Drugi dan Sajma obeležio norveški pisac Erlend Lu

Drugi dan Sajma knjiga obeležilo je gostovanje čuvenog norveškog pisca Erlenda Lua.

Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prva zvezda ovogodišnjeg sajma knjiga izazvala je veliku pažnju posetilaca u hali 1, na štandu Geopoetike.

Kultni norveški pisac Erlend Lu autor je velikog broja bestseler romana, od kojih su kod nas najpopularniji: “Dopler”, “Volvo kamioni”, “Kraj nama poznatog sveta”, a piše i knjige za decu i mlade. Erlend Lu je takođe i autor kratkih filmova, muzičkih spotova, radio je u pozorištu, na psihijatrijskoj klinici, kao književni kritičar, učitelj i prevodilac poezije.

Veoma popularan u Srbiji, danas je potpisivao primerke svojih knjiga, a ljubitelji njegovih dela čekali su strpljivo u dugačkom redu.

“Iznenađujuće je koliko ima čitalaca mojih knjiga ovde, i koliko su njihova osećanja jaka. To je fantastično. Ne razumem tačno zašto je to tako, zato što mislim da su njihovi doživljaji mojih knjiga intenzivniji nego čitalaca u drugim zemljama. Volim to, jer me čini posebnim, više nego što zaslužujem. Iz pitanja koje su mi postavljali vidim da moja dela shvatate veoma ozbiljno. Mislim da me u Skandinaviji ljudi doživljaju kao pisca lake proze, malo smešnog i duhovitog, a ovde me shvatate kao dobrog pisca, pravog pisca. Ja želim da budem pravi pisac, tako da sam srećan”, rekao je Erlend.

Osim norveškog pisca, druga velika zvezda ovogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu biće jedan od najpopularnijih saveremenih ruskih pisaca Zahar Prilepin, čija je dela publicistike i beletristike objavila kuća Samizdat B92.

Treća velika zvezda ovogodišnjeg sajma knjiga biće veoma popularni autor brojnih bestselera Aleksandar Mekol Smit, koji će u subotu od 15 do 18 sati potpisivati knjige na štandu Samizdata B92 u hali 1, i razgovarati sa čitaocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 41 idi na stranu