Tasovac: Prekinimo sa kulturom kukanja

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je danas prilikom posete gradu Šapcu: "Da bismo kao društvo bili uspešniji moramo da prekinemo sa sveprisutnom kulturom kukanja i da jednostavno pogledamo i sopstvenu odgovornost".

Izvor: Tanjug
Podeli

Tasovac je naveo da otvaranje Aneksa Biblioteke šabačke pokazuje kakve je rezultate moguće postići kada svoj deo odgovornosti prihvate i lokalna i republička vlast i same institucije.

On je dodao da se bez sinergije i vere da se nešto može postići uzaludno troši vreme. Naša je obaveza da kulturu, ono što je naša tradicija i savremenost, učinimo što dostupnijom što širem krugu ljudi, istakao je ministar kulture. Tasovac je podvukao da je to obaveza i svakog pojedinca i institucije i države i da je lepo videti da su takvi primeri dali rezultate.

Ministar se danas u Šapcu sastao sa rukovodstvom grada i direktorima institucija kulture. On je posetio Narodni muzej u tom gradu, potencijalne lokacije za bioskop i koncertnu dvoranu i rekonstruisani gradski trg.

Tasovac je novinarima rekao da se u Narodnom muzeju priprema nova stalna postavka koja će biti otvorena početkom novembra i dodao da je imao priliku da vidi kako umetnost živi na gradskim ulicama. Vreme je da svi počnemo da radimo malo više, da učimo od najboljih i da se takmičimo sa njima. To će biti novi zamajac i novi korak, rekao je ministar.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je istakao da je Srbiji potreban nov pristup koji nudi Šabac ukazavši da su mladi ljudi na najvažnijoj tački u gradu, na gradskom trgu, dobili priliku da pokažu svoja dela.

On je ukazao da je rukovodstvo grada danas obišlo interesantne lokacije koje bi mogle biti predmet saradnje sa Ministarstvom kulture. Zelenović je dodao da se bez konkretnih projekata ne može očekivati pomoć i da će se Šabac dobro pripremiti za sledeću godinu i da očekuje podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 44 idi na stranu