Mia David-Zarić i zvanično razrešena dužnosti

Vršiocu dužnosti direktorke Kulturnog centra Beograda Miji David-Zarić danas je uručeno rešenje o razrešenju sa te dužnosti, a njena naslednica na toj funkciji Ivona Jevtić dobila je rešenje o imenovanju, saopštila je Uprava Grada Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli

Uručenje rešenja obavljeno je u prisustvu gradskog sekretara za kulturu Vladana Vukosavljevića, a nova v.d. direktorka Ivona Jevtić zvanično će preuzeti dužnost u sredu u 12 časova.

Dosadašnja direktorka Kulturnog centra Beograda Mia David-Zarić razrešena je dužnosti na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta Beograda zbog, kako se navodi, "nepoštovanja odluka Skupštine grada Beograda i iznošenja u javnosti netačnih informacija".

Mia David: Odluka o Oktobarskom salonu nelegalna

Skupština grada Beograda će raspisati konkurs za izbor direktora Kulturnog centra Beograda do kraja 2014. godine. List Blic prenosi da je posle jučerašnje smene u Skupštini grada Mia David-Zarić odbila da preda dužnost, jer je kako kaže o tome obaveštena svega sat vremena pre nego što se Komisija za primopredaju našla u toj ustanovi kulture.

U prostorije Kulturnog centra Beograda danas oko 14 časova ušli su članovi Komisije za primopredaju dužnosti koju je predvodio Dejan Masliković, ujedno i predsednik Upravnog odbora ove ustanove kulture.

Zajedno sa njima u KBC su ušli Vladan Vukosavljević gradski sekretar za kulturu i novopostavljena direktorka Ivona Jevtić. Na Maslikovićev poziv da primopredaja počne Mia David je to odbila.

"Po procedurama u statutu Kulturnog centra Beograda potrebno je formirati komisiju koja bi meni i mojim saradnicima dala pristojan rok da pripremimo dokumentaciju. Kako kroz ovu kuću godišnje prođe oko milion i dvesta hiljada evra, ne pada mi napamet da za šezdeset minuta predam dužnost i ostanem bez ličnih stvari koje sam držala u kancelariji" - kazala je David-Zarić za Blic.

Problemi na čelu beogradskog Kulturnog centra počeli su nakon nedavne odluke Skupštine Grada da se manifestacija "Oktobarski salon" umesto svake godine održava svake druge godine.

Kolumnu Mije David-Zarić objavljenu u listu "Danas" o razlozima zbog kojih je dala ostavku možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu