Ove nedelje obilazak zgrade Narodnog muzeja

Zbog velikog interesovanja javnosti za obilazak zgrade Narodnog muzeja, ova aktivnost se i dalje organizuje svake poslednje nedelje u mesecu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zainteresovani mogu svoj dolazak da prijave od srede, 23. jula, na e-mejl adresu eduka@narodnimuzej.rs ili pozivom na broj telefona 060/8075035. Prijave će se primati dok se raspoloživ broj mesta ne popuni.

Na ovaj način zainteresovani posetioci mogu da se upoznaju sa muzejskim prostorima koji uobičajeno publici nisu pristupačni.

U nedelju 27. jula od 10 do 14 časova unapred prijavljeni posetioci imaće priliku da se u društvu kustosa prošetaju kroz sale, kancelarije muzejske uprave, kustosa i izložbeni prostor i da saznaju šta sve čini jedan muzej i šta je potrebno uraditi kako bi se izuzetna dela, koja se čuvaju u muzejskim zbirkama, našla na jednoj izložbi.

Za posetioce će ovo biti i prilika da zgradu Muzeja, pored koje mnogi od nas svakodnevno prolaze, sagledaju iz druge perspektive i da zahvaljujući tome steknu drugačiju sliku o Narodnom muzeju.

Na svaki pun sat, unapred prijavljene posetioce sprovešće kustosi Narodnog muzeja u Beogradu. Ovom prilikom ulaz za grupe će biti sa Trga Republike.

Želeći da obilasci zdanja budu što prijatniji i bezbedniji, broj posetilaca u grupi biće ograničen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 25 idi na stranu