Kako ABBA zvuči na srpskom?

Da, tu je i „Money Money Money“, čuje se i „Honey Honey“, lagana „Chiquitita“, besmrtna „Dancing Queen“ i dramatična „Voulez-Vous“, ali su stihovi posve drugačiji. I kako je „Super Trouper“ postala „Super trupa“?

Piše: Mladen Savković
Pošaljite komentar
  1. Ja nisam oduševljen... Možeš Abbu da mi serviraš kako god, meni će se svideti, ali u ovom slučaju sam imao mlake reakcije! U mom slučaju preprev nije bio problematičan (iako je odličan), već scenografija i režija! Nekako ne mogu da progutam ogromnu plavu zavesu.
    (Predrag, 1. april 2015 13:42)

    # Link komentara

  2. bravo za abbu
    (dijana, 1. april 2015 11:56)

    # Link komentara

  3. Zvuči jezivo.

    Mozak na osnovu muzike očekuje jedno, a dobije nešto sasvim drugo, koje od zbunjenosti i ako uspe da otprati-ispada totalno nakaradno.
    (Nikola S., 31. mart 2015 18:55)

    # Link komentara

  4. Nije da imam nešto protiv srpskog jezika, ali ako je to mjuzikl zasnovan na pesmama grupe ABBA, čemu prevođenje istih?!
    (Nemam ime, imam komentar, 31. mart 2015 13:10)

    # Link komentara

  5. Glumačke bravure Dragana Vujića?
    (medjutim, 30. mart 2015 01:09)

    # Link komentara

  6. igysa, Tvoje reči su već pola puta ka slobodi na kojoj čestitaš. Prepoznao si deo problema, korporacije, neslobodne delove svakodnevnog života i tome slično. Piši što više, u slobodno vreme, pa čak i na poslu. Čuvaj svoje zabeleške, i sva zapažanja. Pretvori ih u pesme, ili roman. Možda zbirku priča, ili bilo šta. Umetnost je osvojiti deo sopstvene slobode, i prikazati je kad bude vreme za to! Svako dobro, hvala Bogu.
    (Iskreno, 28. mart 2015 16:17)

    # Link komentara

  7. Umetinici su neka posebna vrsta ljudi, stvaraoci, ljudi puni neke lepe energije pomoću koje svoje misli pretvaraju u dela na neki magično lak način u odnosu na nas smrtnike, zarobljene u ljušturi korporacija i zidovima svakodnevice.

    Umetnici, zavidim vam na neki način, moram reći, dok kucam ovo u kancelariji ! Vi ste slobodni ! Čestitam vam na toj slobodi, i nastavite da razgaljujete naša srca !
    (igysa, 27. mart 2015 12:14)

    # Link komentara