"Ulaganje u kulturu je blago koje ostaje zauvek"

Srpski i francuski akademik, cenjeni umetnik Vladimir Veličković nema reči hvale za stanje i za odnos prema kulturi u Srbiji, ali rad ovdašnjih umetnika opisuje kao herojski i odvažan.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Da bi umetnici bili psotovani, i da bi umetnost imala kvalitet, treba krenuti od reforme skolstva: likovna akademija kao i ostali slicni fakulteti se uisuju preko veze i love. Ne kazem da vezare nemaju talenat ali verovatno je neki veci talenat izvisio jer je manji talenat imao lovu da potplati. Dakle, iskoreniti korupciju ako zelimo postovanje za umetnike.
    (sasa, 22. april 2014 08:57)

    # Link komentara

  2. Beodradska scena...Sto je bilo ,bilo je ,sada postoji samo "Srpska scena"..U manjim mestima ima puno velikih umetnika koje "elita'ne primecuje,zato sto ne zeli konkurenciju....
    (Paprikar, 21. april 2014 17:38)

    # Link komentara

  3. Kultura je blago koje u ovoj zemlji lako dobije cenu sto ne bi trebalo da je slucaj.
    (North, 21. april 2014 17:30)

    # Link komentara

  4. A rusenje Novog Sada, arhitektonsko blago ode u... Drago mi je pa ce malo i Beograd postao ,,najvece gradiliste u Evropi". A ne samo nama da ste svakav olos od investitora utrapili.
    (vojvodjanin poslednji mohikanac, 21. april 2014 17:11)

    # Link komentara

  5. Da, kulturološka blokada je u svim segmentima društva u Srbiji, slažem sa da se protiv te blokade treba boriti "donkihotovski", ali, DA, treba se boriti.Puna podrška svim kreativcima sa ovih, naših prostora, dalje od toga ne umem niti mogu.
    (autentična Sremica, 21. april 2014 12:39)

    # Link komentara