Šta bi bilo da je Hilari pobedila

U nekom trenutku stvarnost uvek postane čudnija od fikcije. Tako je i TV serija „Kuća od karata“ sa dolaskom Donalda Trampa na mesto američkog predsednika, u potpunosti izgubila svoju subverzivnost jer je stvarnost odavno prevazišla.

Pošaljite komentar
  1. Poštovana gospođo Marija,
    Postoje na ovom Svetu zaista ljudi koji svaki film, seriju koju vide na TV-u ili Internetu pokušavaju da pretvore ili uporede sa stvarnosti. Ipak vaš pokušaj da jednu filmsku seriju o američkom Predsedniku uporedite sa nekim od aktuelnih ili bivših Američkih Predsednika je veoma naivno. Serija odslikava život iza zatvorenih vrata u Vašingtonu spletke, prevare,želju za moći, vlasti, novcem za koju su protagonist spremni i da ubiju. Najskrupulozniji u tome je par Underwood koga fenomenalno tumače Kevin Spejsi i Robin Rajt. Ako je u tome trebalo da se sastoji njihova podrška Hilari onda je to toliko kontraproduktivno bilo da je ona zbog toga i izgubila. Naravno da to nema nikakve veze sa američkim izborima na kojima je Tramp pobedio, a vaše povezivanje je u ovom slučaju totalno nelogično. Žena u seriji je manje više prikazana kao monstrum i sad bi to trebalo da joj da podršku na izborima?!
    Sa druge strane iako živim u Kanadi 23 godine nikada mi ne bi palo na pamet da napišem nešto poput:” neću da vam spojlujem”, zar je moguće da neko može toliko da iskvari naš jezik, pa bar za tu reč imamo našu reč u svakodnevnoj upotrebi. Spoil- pokvariti! Umesto
    ovog lažnog pomodarstva mogli bi malo da udjemo dublje u analizu serije kojom se bavimo pa bi i vaš članak bio daleko bolji.
    (Milan, 28. februar 2018 18:26)

    # Link komentara

  2. Pokušavam da Trampa stavim u kontekst ove serije ali mi nikako neide.
    (Zex69, 4. jun 2017 23:24)

    # Link komentara

  3. Totalni promasaj autora teksta. Kome nije jasno da je Hilari Klinton u stvari Kler Undervud, trebalo bi da se bolje upozna sa politikom u Americi i pogotovo sa krvozednom Hilari, a nakon toga ponovo odgleda seriju. Hilari je vuk u jagnjecoj kozi, a Tramp je shvatio da je danas sve samo reality show i populizam i sjajno odigra tu ulogu kao kandidat za predsednika.
    (Vlada, 4. jun 2017 22:10)

    # Link komentara

  4. Rekao bih da serija nije za svakoga. Potrebna je odredjena doza ozbiljnosti i interesovanja za temu. Koga zanimaju psiha likova, celokupni americki i globalni sistem delovanja i mesetarenja bice uzasnut i odusevljen. Kao sto postoje filmovi koji su remek delo, ali nekima su dosadni, tako i ovu seriju neki smaraju dosadnom. . Ja mogu na prste da nabrojim kompleksnije likove od ovih u seriji. Gluma fantasticna. Plitak opis u tekstu, tvrdim da autor nije pogledao vise od par epizoda.
    (burgos, 4. jun 2017 20:57)

    # Link komentara

  5. Svako u Americi ima pravo da kritikuje.
    (demokratija, sta je to, 4. jun 2017 19:13)

    # Link komentara

  6. Nije tačno pristup Netflix-u se plaća na mesečnom nivou a ne po epizodi. Pay per view je nešto sasvim drugačije i skuplje tu se svaka epizoda posebno naplaćuje a i dosta je skuplje od Netflix-a koji je odprilike oko $15 mesečno a imate neograničen pristup, kod pay per view svako gledanje se plaća.
    (Frankie, 4. jun 2017 15:06)

    # Link komentara

  7. Bil bi bio prva dama.
     (sto, konap, redna!, 4. jun 2017 12:07)

    # Link komentara

  8. Bez namere da uvredim autora teksta ali totalno pogresna i plitka analiza serije i danasnje politicke situacije.
     (vuk, 4. jun 2017 11:56)

    # Link komentara

  9. Prva sezona je bila ok sledeca je pocela da smara ...no interesantno je videti na koji nacin funkcionise Americka politika,sam Klinton je rekao da je serija vrlo blizu autenticnosti...
    (ZVudo, 4. jun 2017 11:47)

    # Link komentara