Nišvil traži: Odvojite budžet za Bg od ostatka Srbije

"Nišvil jazz festival se se zahvaljuje Ministarstvu kulture i informisanja na ovogodišnjem uvećanju podrške festivalu na 2,4 miliona (u odnosu na prošlogodišnjih 1,25 miliona) iako je to značajno manje nego 2012. godine kada je Ministarstvo kulture pomoglo Nišvil iznosom od 4 miliona - i svakako neadekvatno značaju Nišvila za kulturnu sliku Srbije", saopštava direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Pošaljite komentar
  1. Palite, lokal-šovinisti, ako odvajamo taj budžet, onda ćemo da odvojimo sve budžete, pa se snalazite sami pola Srbije živi od para poreza koji se prave i naplaćuju u Beogradu.
     (EU Citizen, 28. april 2017 20:24)

    # Link komentara

  2. Ma da, sve pare odoše za Beograd...klasična zamena teza i jeftina floskula, imate grad od 400.000 ljudi i sopstvenu lokalnu vlast i nije vam neko drugi kriv što ne možete jedan festival da finansirate..
     (Exit, Gitarijada, Arsenal fest, 28. april 2017 19:08)

    # Link komentara

  3. Realno. Beograd I Srbija su ionako dva zasebna sveta, dodiruju se samo gde moraju, ako se Beograd pita.
    (ShoneNI, 28. april 2017 18:35)

    # Link komentara

  4. И краљево треба да одцепи свој буџет од београда и већих градова
     (ИБАРСКА ЗУМЗАРА, 28. april 2017 16:03)

    # Link komentara

  5. Nišvil je u pravu što se buni, ali njihova akcija treba da bude usmerena na Nišvil i kako da Nišvil dobije više novca, a ne da se posmatra u kontekstu filma ili u kontekstu preraspodele Beograda i ostatka Srbije. Ostali festivali i ostale umetnosti jednostavno nisu krivi zato što je Nišvil u preraspodeli dobio manje novca nego što su očekivali. Krivi su Ministarstvo kulture i nadležne komisije. Svakako ne treba napadati ostale učesnike u konkursu i stvarati atmosferu da se podplaćeni umetnici međusobno gložu, a takođe je glupo napadati i ograničavati Beograd koji realno ima najveću produkciju kvalitetnog kuturnog programa.
    (Atanas, 28. april 2017 14:52)

    # Link komentara