Smotra arheološkog filma u Jugoslovenskoj kinoteci

Projekcija ruskog ostvarenja "Poluostrvo sa blagom" u Jugoslovenskoj kinoteci otvoriće 18. izdanje Međunarodne smotre arheološkog filma u organizaciji Narodnog muzeja iz Beograda.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Ne shvatam "hate" ka bilo kome. Razumem rezignitet, kada ovakav festival nema obzira ka kolegama, pogotovo što ima podršku državnih institucija, ali danas, kada na Internetu sve može da se vidi i sazna, verujem da i većina filmova sa Festivala mogu da se pogledaju. Sva važnija arheološka otkrića, takođe, imaju potpunu prisutnost na netu, pa se zato, organizatori festivala ne mogu "optužiti" za uskraćivanje informacija. A to što organizatori, nemaju dobar PR tim, to je druga stvar. Oni verovatno smatraju da nauci nije potreban ciljani pristup širokoj javnosti. Međutim, to je već boljka celokupnog društva u kom su marketing i PR marginalizovani i pretvoreni u pranje para i legalizaciju otimačine, kao i za obezbeđivanje radnih mesta hordi državnih ljubavnica, sestara, i ostaloj rodbini i prijateljima, a niko od njih nema ni obrazovanje, a ni znanje, i jedina preporuka im je što su "nečiji" i poslušni.
    (Dee, 22. mart 2017 11:41)

    # Link komentara

  2. Dragi kolega, @kolega zdra'o
    sasvima se slažem sa Vama! Jednom prilikom kada sam pokušao da uđem na festival arheološkog filma, nekoliko krupnih, ćelavih mladića (očigledno obezbeđenje) povikalo je: eno ga, arheolog! Potrčao sam koliko me noge nose. Vikali su za mnom, citirali moje brojne naučne radove, čak su znali ko mi je bio mentor tokom studija!
    Nažalost, nisam uspeo da im pobegnem. Stara boljka, posledica mnogih arheoloških terena, koleno! Kada su me stigli, krenulo je ispitivanje: Zašto ste pokušali da uđete bez karte na festival? Da li znate da kao arheolog ne smete da prisustvujete arheološkom festivalu? Jednom rečju, užas! Pozivao sam se na moja ustavom zagarantovana prava ali "gorile" nisu htele da razgovaraju. Od tada uglavnom idem na projekcije u bioskop Partizan.
    (Redovan gost, 21. mart 2017 13:53)

    # Link komentara

  3. "Volela bih kada bi naše kolege arheolozi-istraživači bili u prilici da nam više pomognu oko organizacije festivala, kazala je Grabež."

    A je'l ste javnost upoznali sa time, da nikada nijedan "kolega arheolog" nije ušao na festival a da nije platio punu cenu karte ? Govorimo o ljudima čije filmove prikazujete.O kakvoj pomoći pričate,i imate li obraza da se obratite ijednom kolegi ovako,tretirajući ih godinama kao radoznale laike,koji popunjavaju termine?
    Neiskreno,drsko i populistički...
     (kolega zdra'o, 21. mart 2017 04:05)

    # Link komentara