Nišvil: Štapom i kanapom do pozicije među top 10

Ovogodišnji Nišvil okupiće 660 izvođača na 110 koncerata na 11 bina, festival iz godine u godinu proširuje program posebno besplatnim sadržajima kako bi što širu publiku "zarazio" džez muzikom, a zvezde 22. izdanja biće soul diva Džoš Stoun, saksofonista Soveto Kinć, gitarista Al Di Meola, Sajrus Česnat, Baster Vilijams i Leni Vajt, Bil Evans.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Svakog dana procitam bar jednu vest koja me za pedalj vise tera da odem iz ove zemlje. Za sada se opirem, ali ne znam dokle.. (s' yuga, 02. maj 2016 12:19)

    Najlakse je smoriti se, dignuti ruke i pobeci od zlog sistema i nepopravljivog mentaliteta. Izadji i bori se!
     (Kopaj malo dublje, 3. maj 2016 01:05)

    # Link komentara

  2. Nis sve sto ima,ima svojom mukom.Ako izuzmemo period kada je bio sediste Moravske banovine(veoma kratak period),nikad birokratsko-administrativni centar,nikad miljenik vlasti,za sve se uvek cekala "odluka" iz Beograda.
    Dobro da je i ovakav kakav je.
    (boban,nis, 2. maj 2016 21:33)

    # Link komentara

  3. "Najviše mu je zasmetalo, dodao je, što su poslednjih godina dobili kvalifikacije najgore vrste od strane Ministarstva kulture, da su komercijalna manifestacija koja nema kvalitet i ne zaslužuje pomoć ministarstva."

    Pa da, a "srpski brendovi" su festival alkoholizma (Guča) i festival narkomanije (Exit), i za njih ima para koliko im treba...
    (šišanje (Tas)ovaca, 2. maj 2016 20:14)

    # Link komentara

  4. To "ko će koga ako ne svoj svoga" vrlo je rasprostranjen "princip" u Srbiji. U mom gradu, u poslednjih 15 godina, dva gradonačelnika su bili muzičari. Pogadjate kakav je bio rezultat njihove "vladavine", tako da potpuno razumem gosn. Blagojevića. Nažalost, neće skoro da se promeni ova praksa. Treba biti samo uporan i oko sebe okupiti ljude koji veruju u ideju! Znam to iz ličnog iskustva. Samo napred. Ima nas! Pozz Ivan
    (Ivan, 2. maj 2016 12:52)

    # Link komentara

  5. Inače, nedavno je uticajni britanski dnevni list Gardijan svrstao Nišvil među 10 najboljih džez festivala u Evropi, ističući njegov kvalitet, dok se istovremeno Ministarstvo kulture i informisanja s tom ocenom očigledno ne slaže, samom činjenicom da je za poslednje tri godine za ovu manifestaciju izdvojilo samo milion dinara

    Osam milki za tri godine...to je godishnje SKORO 3 MILIONA dinara!?...pa jel vam malo na ovu krizu i besparicu!??...
     (ten yard penalty, 2. maj 2016 12:27)

    # Link komentara

  6. Svakog dana procitam bar jednu vest koja me za pedalj vise tera da odem iz ove zemlje. Za sada se opirem, ali ne znam dokle..
    (s' yuga, 2. maj 2016 12:19)

    # Link komentara