Jadranka Jovanović: Neka svako o svom grehu brine

Primadona Jadranka Jovanović: "Kada bi postojali disciplina i poštovanje normi, svima bi bilo dobro po zasluzi, a ne po laktanju. Ništa ne radim tajno, prezirem laž. Pravi gospodari Srba su ostrašćenost, nejedinstvo i nerad", pišu Večernje novosti.

Marina Mirković
Pošaljite komentar
  1. Auuu... Ova skroz pukla. Sto se rada na akademiji tice- ni u ludilu joj to niti dozvoliti niti omoguciti! Vec ima i previse vokalno-ostecenih, felericnih i nedovrsenih pevaca na srpskoj operskoj sceni. Hiper-produkovati jos takvih (i njoj slicnih) bilo bi totalno kulturno samoubistvo. Zena koja i sama od pocetka svoje karijere ima gomilu tehnickih problema koje nije niti popravila niti prevazisla- nece biti u stanju da prenese studentima nista osim tih istih tehnickih gresaka, afektiranja, poziranja i ego-bildovanja.
    (Ana, 4. maj 2016 22:31)

    # Link komentara

  2. Snalazljiva zena. Prvo ju je Turlakov nakon sto su se "turlali" uveo u Narodno, a sad ce Vucic da je uvede na akademiju.
    (samo veselo, 3. maj 2016 19:01)

    # Link komentara

  3. Uvek je bila, i biće, "bliska" vlasti!
    (Smuleco, 3. maj 2016 16:53)

    # Link komentara

  4. porno umetnost.
    (neutralni felsh, 3. maj 2016 16:50)

    # Link komentara

  5. Meni je zanimljiva stihija kojom se, bez pedagoških kvalifikacija, neko promoviše u profesora ; čemu onda akademsko pedagoško obrazovanje ako su za bavljenje profesurom kao najvišim akademskim zvanjem dovoljni "tehnički" atributi ?
    (Pera ložač, 3. maj 2016 09:33)

    # Link komentara

  6. Farbanje jaja nije hrišćanski, nego prehrišćanski, paganski običaj, stare vere Slovena. Nema te korpe sa jajima u Bibliji. Lažu vas, ljubljeni narode. Porodicu treba da čuva Hrist, a ne jaje-čuvarkuća. Ovo što se kod nas dešava ne može se nazvati hrišćanstvom, jer u Bibliji piše - staro prodje i sve novo postade. Kod nas nije staro prošlo, još uvek unosimo drvo kao totem (badnjak) i imamo kućne svece-zaštitnike. Mi smo idolopoklonici i zato velikom stopom nestajemo. Prihvatimo Hrista na Biblijski naćin, jer samo tako je moguće. Sve ostalo je zavaravanje. Kod nas je simbol hrišćanstva slavljenje slave (svetaca umesto Boga, dakle idolopoklonstvo), badnji dan - totemizam i farbanje jaja, totem i samim tim opet idolopoklonstvo. Naopako! Očisti Srbine svoju veru od paganizama, ma koliko ti se činilo lepo, jer neprijatelj tvoj djavo je u starima to davno ukorenio da nas drži daleko od Boga. Veruj Biblijski. Sve ostalo je uzalud. Ljubav vam.
    (Ertz, 3. maj 2016 08:46)

    # Link komentara

  7. Samo napred sestro,tako i ja ponekad zapevam kad se tusiram,ti ne znas,al komsije znaju sve moje "promenade"
    (Ciki, 3. maj 2016 02:45)

    # Link komentara

  8. Znači da će gospodja uskoro postati profesor na fakultetu na koji je nisu prethodni hteli da proguraju...časno , nema šta! dve platice, lepa parica, plus tezge sada obezbedjene, kao i medijske promocije...
    (Majstor Mile, 2. maj 2016 22:13)

    # Link komentara

  9. Do nedavno sam se palio na ovu tetu,jer njeno drzanje,pogled i govor kao da provocira..Ali nakon ucesca u ispiranju mozga,kao da si progutao kamen...veliko razocaranje...
    (delivery units, 2. maj 2016 20:34)

    # Link komentara

  10. Turlakov je zakon!!!
    (Jovan Vukadinovic, 2. maj 2016 19:24)

    # Link komentara

  11. Sažetak teksta:
    Meni nije potrebno da se šlepujem uz stranke. Ali se ipak šlepujem. Osoba od integriteta.
    (Laza, 2. maj 2016 18:40)

    # Link komentara

  12. Pogodila kao prstom u pekmez.
    (T Rex, 2. maj 2016 18:35)

    # Link komentara

  13. Чиме год покушавала да се опере, а очито покушава, јадно је то све. Уметници су ту да служе уметности, а не да помажу бахатим и неспособним демагозима у даљем испирању мозга погубљене сиротиње.
    (Рале, 2. maj 2016 17:57)

    # Link komentara

  14. Ovim tekstom je zapravo najavila da ce uskoro postati funkcioner, ali "ne zbog stranke, nego zato sto je zasluzila". Zivi bili pa videli. Ipak je ovo realiti Srbija gde su cak i operske dive deo establismenta. Tuzno i pretuzno.
    (MilovanĐ, 2. maj 2016 17:35)

    # Link komentara

  15. Dakle, gospođa ima umetnički i lični integritet, uspela je na svim kontinentima, ispunjena je, zadovoljna je sobom i svojim životom, nema razloga da se nekome dokazuje i nisu joj potrebne političke stranke kao nekima.
    Ali je ipak ušla u stranku jer joj je jako stalo do reformi. Fantastičan tekst. I poučan.
    (Borko, 2. maj 2016 17:26)

    # Link komentara

  16. @:Kada bi znao: Ajde, praznik je ,malo je dosadno, pa sam se raspisao. Veoma dobro znam sto bi hteo da kazez, ali..nije to za ovaj portal, nece ni objaviti, a nece ni poverovati, mislim da se razumemo...
    (chombe, 2. maj 2016 17:11)

    # Link komentara

  17. Ovaj premijer me je pozvao. Nije tražio od mene ni da uđem u partiju. Čistotu svog umetničkog života praktično sam poklonila NEKOM - opravdano ili neopravdano, videćemo. Sve ste rekli! Od sada, pa nadalje Vi pripadate NEKOM kome ste(se) (da ne budem vulgaran) poklonili. Da li ste zaboravili da umetnost kojom se bavite pripada svim nama (mislim ne samo nas sa ovih prostora nego mnogo, mnogo šire) a ne tamo NEKOM. Tužno je da svesno čistotu svog umetničkog života poklanjate NEKOM a ne svima nama! Ili se moje poimanje umetnosti razlikuje od Vašeg i tamo NEKOG? Ukoliko uskoro potanete profesor, za mene lično, biće još jedno razočarenje sa Vaše strane pored ovog intervjua. Želeći Vam svako dobro želim da i dalje više pripadate čisoj umetnosti, i svima nama a ne tamo NEKOM:
    (Miki G., 2. maj 2016 16:14)

    # Link komentara

  18. @Mladen Mladenovic: Nasa primadona je podrzala opciju pelena za odrasle, bezanije svake pameti kojoj je to moguce, ekspanziju seljacije koja nadire kao poplava svaka dva meseca u Srbiji, gubljenje svakog nacionalnog identiteta stvaranog vekovima, a prihvatanje globalizma i konzumerizma kao zameni, maketarstva kao alternativi realne izgradnje, sveopstoj debilizaciji koju istorija nije zabelezila. Opcija je jos gora, ali ko ce sve njene manifestacije navoditi. Vas komentar je u potpunoj suprotnosti sa onima koje pisete, a odnose se na odbranu tradicionalnih vrednosti koje se pod najezdom sile urusavaju velikom brzinom.
    (chombe, 2. maj 2016 16:13)

    # Link komentara

  19. Mladene, kapa dole za komentar.
    (Sale, 2. maj 2016 14:39)

    # Link komentara

  20. @Mladen Mladenovic: Nije ona podrzala jednu politicku opciju, vec sublimaciju svega onog najgoreg koje predstavlja ta opcija i sto ce aktivnoscu iste doprineti brzem urusavanju svih onih vrednosti koje i Vi sami cesto branite u svojim komentarima, sasvim opravdano, a te vrednosti su odavno u fazi raspadanja. Ta "opcija" ce oterati svu preostalu pamet sa ovih prostora, a mentalno ce degradirati i ono sto ne moze da bezi. U medjufazi, mnogi su poceli da nose pelene, a nisu bebe.
    (chombe, 2. maj 2016 13:31)

    # Link komentara

  21. @ E moj chombe...
    (Kada bi znao..., 2. maj 2016 13:23)

    # Link komentara

  22. Jadranka Jovanović je potpuno u pravu. Navela je tri osobine koje će nas dovesti na rub ličnog i kolektivnog opstanka. Sami ćemo sebe pojesti. Zašto ostrašćenost? Pa to pokazujemo na svakom koraku. Toliko smo ostrašćeni, naročito u mržnji, da prosto od šume nismo u stanju da vidimo drveće. Evo, i njoj se kao nešto najgore, kao nešto najnegativnije stavlja u greh to što je podržala jednu političku opciju za koju smatra da ima perspektive i da je počela nešto da radi. Samo zbog te činjenice, nju će mrzeti veliki deo populacije, nažalost one, koja sebe predstavlja intelektualnom elitom ovoga naroda?! Ona će biti na meti ljudima, koji nemaju nikakav osećaj bilo kjakvoj nacionalnoj ili državnoj pripadnosti. Još uvek se zadržao atavizam da je svako ko vlada u Srbiji "Turčin"?! Petsto godina smo krnjili, minirali, spoticali tu tursku državu što je bilo pozitivno ali, u medjuvremenu nismo shvatili da je to u medjuvremenu postala naša država? Spotičući jedni druge, već stotinak godina se vrtimo na jednom mestu, u istom krugu, koji poprima osobine ludačkog kruga. Rekao bih da iz ove ostrašćenosti proizilazi ono nejedinstvo koje je pomenula ili, obrnuto. O neradu, o plandovanju, o čekanju "Godoa" da nam reši, posebno materijalna pitanja da i ne govorimo. Plačemo za Jugoslavijom, za onim "koritom" na koje smo svakog jutra odlazili da "radimo toliko malo koloiko malo niko ne bi mogao da nas plati". Doterali smo, ne cara već, sebe do duvara.
    (Mladen Mladenović, 2. maj 2016 12:45)

    # Link komentara

  23. upravo zbog te udobne fotelje se ovo i desava.... Jer je udobnost s godinama pretila da postane NEudobnost....
    (dr.horor, 2. maj 2016 11:42)

    # Link komentara

  24. Bravo JADRANKA
    (Srki, 2. maj 2016 11:34)

    # Link komentara

  25. Postovanje
    (Uros Komad, 2. maj 2016 11:21)

    # Link komentara

  26. Ako je gospodja Jovanovic osoba kakvom se predstavila u ovom intervjuu, nejasno mi je sta ce u toj ekipi. Ili je naivna u svojoj dobroti.
    (nn, 2. maj 2016 11:18)

    # Link komentara

  27. Onaj "angazman" joj bas nije trebao. To menja percepciju o njoj, ali ko zna cega sve tu ima. Uglavnom, mi koji pratimo njenu karijeru donekle, osecamo se bzvz zbog toga.
    (chombe, 2. maj 2016 11:12)

    # Link komentara