Injaritu ponovo osvojio nagradu DGA

Meksički reditelj Alehandro Injaritu dobitnik je nagrade Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America - DGA) za vestern "Povratnik" (The Revenant).

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Dobar režiser, mada ponekad mi se čini kao da kamera i uopšte način snimanja u njegovim filmovima (bar ovim skorijim), koji su inače fantastični i za svaku pohvalu, stvore iluziju da je film nekakvo epsko neverovatno savršeno ostvarenje, a u suštini i nije baš.
    (Jaaaa Tarzan a ti Džejn, 8. februar 2016 11:14)

    # Link komentara

  2. Poslednje 2 godine se njegovi filmovi toliko forsiraju od strane kritike u SAD a nisu bas vredni tolikih nagrada i hvale. Onaj film koji je prosle godine dobio Oskara Covek ptica po meni nije zasluzio glavnu nagradu tj Oskraa za film, a pobedio je samo da bi se predstavilo kako cak po meni preteciozno napravljen nezavisni i fake umetnicki intelektuano film moze da dobije glavnu nagradu .
    (bb, 8. februar 2016 06:23)

    # Link komentara

  3. nagradu za TV reziju je dobio Dejvid Nater za Game of Thrones. Odlican TV reditelj koje je vec dobio Emmy za GoT.
     (marko, 7. februar 2016 20:28)

    # Link komentara

  4. @Zoran
    Ko voli vesterne gleda Serdja Leonea, a ovaj film je vise film o prirodi nego vestern, naravno ako predjemo preko toga da radnja filma gotovo ne postoji.
    Posto je takoreci dobio Oskara, dobio ga je jer je snimio film o americkom sueprheroju, a ne zbog kvaliteta rezije ili filma.
    (Stojko, 7. februar 2016 18:23)

    # Link komentara

  5. Injaritu nije radio Gravity ni Vavilon(?). Mozda si mislio na Babel?!
    I da dodam jos Amores Perros.
    (@roko, 7. februar 2016 17:17)

    # Link komentara

  6. Cak i oni koji ne vole vesterne, treba da pogledaju ovaj film, jer je stvarno dobar, naravno, ako izuzmemo hiperbolu za neke dogadjaje iz filma, kao sto je prezivljanje u zaledjenoj reci i spustanje niz njene slapove,borba sa grizlijem, itd.

    Drugo, Pre 10-12 godina snimljen je dokumentarno-igrani film "The Last Traper" koji ima slicnu tematiku, sto se tice predela u kojima se radnja odvija. Samo sto su predeli-priroda u "The Last Traper" jos impozantnija. Takodje i muzika je bolja, sto u kombinaciji sa pejzazima severne Kanade i Aljaske stvarno izaziva jake emocije.
    Preporuka za oba filma.
    Zivi bili...
    (Zoran, 7. februar 2016 16:40)

    # Link komentara

  7. @roko Gravitaciju je režirao Alfonso Cuaron. U svakom slučaju Alejandro je izvrsni režiser i definitivo zaslužuje oskara i ove godine.
    (moderat, 7. februar 2016 16:01)

    # Link komentara

  8. @roko
    Gravitaciju potpisuje Alfonso Kuaron ili tako nekako.. Malo si pobrkao.. Ali Inauritu ima jos dva sjajna - Amores Peros i Biutiful(kakva je glumcina Bardem)..
     (seagal, 7. februar 2016 15:56)

    # Link komentara

  9. Nije Injaritu rezirao Gravitaciju,vec Alfonso Kuaron.Za ostalo se slazem,Injaritu je fenomenalan reziser,remek dela pravi,nadam se da ce dobiti novog Oskara.
     (Nikola, 7. februar 2016 14:46)

    # Link komentara

  10. Vestern?
    (Muzicar, 7. februar 2016 14:10)

    # Link komentara

  11. čovek snima ozbiljne filmove,21gram,vavilon,gravitacija,čovek ptica,povratnik!
     (roko, 7. februar 2016 12:57)

    # Link komentara