Svet Montija Pajtona je civilizacijska tekovina

A sada nešto potpuno drugačije u srpskom pozorištu! Brodvejski mjuzikl Erika Idla "Spamalot", "s ljubavlju maznut" iz čuvenog filma humorističke trupe Monti Pajton "Monti Pajton i sveti gral", dobio je svoju srpsku verziju.

Marija Krtinić
Pošaljite komentar
  1. (No one expects the spanish inquisition, 1. decembar 2015 17:11)

    Pogledaj pa komentarisi. Bio sam skeptican jer sam ocekivao mnogo, ali nisu razocarali, naprotiv. Sa kim god da sam pricao bio je odusevljen. Produkcija sa sve orkestrom (nisam siguran da ce ih pratiti i na turneji) vrhunska. Humor tek pomalo prilagodjen nama, 90% originala. Ko gleda bez predrasuda nece biti razocaran.
    (..., 1. decembar 2015 22:00)

    # Link komentara

  2. Djuricko i Kicic, komicni ko poziv za rezervu...
     (crumb, 1. decembar 2015 21:20)

    # Link komentara

  3. Obozavam Montipajtonovce (odrastao sam na njima), volim i pomenute glumce (Koju posebno), ali sve mi ovo deluje kao izrabljivanje jedne originalne ideje. Kada to rade sami Montipajtonovci, moze im se oprostiti (kako klaze Kliz, od neceg mora da se placa alimentacija). Kada to rade drugi, nestaje harizma i magija, i ostaje samo cist komercijalizam i isforsirani humor.
    (No one expects the spanish inquisition, 1. decembar 2015 17:11)

    # Link komentara

  4. Pravilno pisanje i izgovaranje imena Erika Ajdla predstavlja osnovnu kulturu i u kafani, a kamoli na portalu vesti koji je zadržao barem minimum stručnosti.
     (Nemanja, 1. decembar 2015 16:36)

    # Link komentara

  5. u pocetku pristojno osmisljena serija. naravno prekidanje skeca usled nedostatka ideje je pajtone svelo tek u istoriju netipicnog sitkoma. nemoguce za gledati ni onda ni danas. brajan i gral dobri. scena sa papagajem antologija. ove nase ne komentarisem. komotno mogu da zatvore sva pozorista i u njima recimo da gaje bukovace u slami. eventualno ostaviti jedno platiti fon trira da vrsi selekciju predstava, ovom narodu dosta.
    (gavin orsay, 1. decembar 2015 16:35)

    # Link komentara

  6. Rale Milenkovic... šteta što je on režirao. čovek je loš reditelj.
     (marija, 1. decembar 2015 14:16)

    # Link komentara

  7. sjajan je tekst... jedan od osnova montipajtonovskog razmisljanja je preispitivanje autoriteta, nije to puki humor zbog smeha vec ima tu mnogo vise iza svakog skeca... jedna bitna stvar u svemu tome je sto je cela ekipa izuzetno obrazovana i skolovana pa je verovatno i zato njihov humor vanvremenski i univerzalan...
     (dzo, 1. decembar 2015 13:26)

    # Link komentara

  8. ..i realnost naše političke scene...
     (Bombardan, 1. decembar 2015 12:39)

    # Link komentara