Vučić o Savamali, Đilasu i Saši Jankoviću

Predsednik Aleksandar Vučić je u intervjuu za "<a href="http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/vucic-oni-koji-su-ubijali-po-srbiji-mi-sole-pamet-o-savamali/" class="text-link" target= "_blank">Nedeljnik</a>" govorio između ostalog i o slučaju Savamala i ponovio da će "on biti rešen".

Nedeljnik
Podeli
Foto: Nedeljnik
Foto: Nedeljnik

Međutim, on je nakon konstatacije i da je EU zainteresovana za taj slučaj uzvratio pitanjima da li je ubijen Ranko Panić i da li je bilo koji medij to tako objavio.

"Da li je krenula istraga zbog ubistva čoveka? Da li je vođena istraga ili je nije vodio predivni Tadić kojeg ste mnogo voleli i poštovali. Nije vodio istragu zbog ubistva čoveka?", rekao je Vučić.

Dodao je i da to nije bilo pitanje ni za Evropsku uniju ni za srpske medije.

Nedeljnik: To nije odgovor na naše pitanje.

Vučić: A nije odgovor?! Znači, to nije odgovor. Znači, ti isti Janković, Šutanovac, Jeremić, svi ti koji su bili u vrhu režima koji je likvidirao Ranka Panića, nisu bili zainteresovani ni za vođenje istrage za to, ali sada meni sole pamet za dve protivpravno podignute -- izvinjavam se, ne dve, nego tri -- barake.

Vi ste rekli da su to mogli da urade potpuni idioti...

Pustite sad to. Da mi prvo analiziramo njihov moralni ugao, pa ćemo onda da vidimo šta sam ja rekao. Ja ću da ponovim sve isto. To nije smelo da se dogodi na takav način i krivci moraju da odgovaraju. I siguran sam da to ima veze sa gradskom vlašću. Jer to je negde jedino logično. Tačka. Jesam to rekao. I to kažem i danas. Zato je moja moralna pozicija čista. Ali nije čista pozicija onih koji su ubijali po Srbiji, a da nisu ni vodili istragu za to. Takvi da mi sole pamet o tome? Neće moći.

Zamislite sebe u opoziciji sa slučajem Savamala. Zar vi to ne biste koristili?

Bio bih glup kada bih koristio. A da nisam glup pokazuju rezultati. Nemojte da smetnete s uma da je neko ko je bio u radikalima dobio toliki broj glasova, i to bez ikakve spoljne ili medijske podrške. Da smo pravili gluposti -- nego šta nego jesmo. Ali čovek valjda odraste. Pa nema taj Janković 25 godina.

Zar nije vama u interesu da se reši slučaj Savamala?

Jeste. Tačno. I rešiće se. Ali ja vas uporno pitam što nije rešeno ko je ubio Ranka Panića. Što nije rešeno ko je ubio Milana Pantića? Što nije rešeno ko je ubio Slavka Ćuruviju?

Zar nije to vodio Miki Rakić? I šta vi uopšte danas mislite o Mikiju Rakiću? Da li je on uspešno obavljao svoj posao?

Hoćete da vam kažem zašto mislim da je uspešno obavljao? I to bez obzira što po mrtvom čoveku danas pljuju njegovi najbliži saradnici. Ja mislim da je on bio neka vrsta političkogtapacirunga za sve gluposti koje bi razne budale pravile po raznim službama. I ja sam mu, što se države tiče, zahvalan na tome. Ali hoćete da vam objasnim još jednu stvar? Kad ste u Srbiji u poslednje četiri godine poslednji put videli prisluškivani razgovor, transkript u nekim novinama? Ono što smo čitali svaki dan u nastavcima u vreme velike demokratije Borisa Tadića

U velikom intervjuu za "Nedeljnik" je govorio i o Ani Brnabić, rekao je da mu je "smešan ekonomski program Dragana Đilasa", kao i da ga Saša Janković "nikada neće pobediti".

Nekada ste pričali da će vas najlakše sa vlasti oboriti desnica, danas ipak izgleda da će ta građanska opcija oko DS-a i Jankovića?

Oni neće nikada.

Zar ne mislite da vam je danas najveći protivnik Saša Janković?

On više ne postoji u tom smislu. Ako mislite da će neko od njih da me pobedi i obori s vlasti. Neće, sam ću otići.

Slede izbori u Beogradu. Tu opozicija prvi put ima šansu da vas pobedi?

Kako mene da pobedi, ja sam predsednik države. Ne kandidujem se na gradskim izborima.

Na poslednjim izborima, ipak, najmanje glasova ste osvojili u Beogradu, 44 odsto, nasuprot 55 na nivou cele Srbije? Kako tumačite toliku razliku?

Logično je. Beli Preletačević je dobio 15 odsto u Beogradu, a u ostatku Srbije nekih 7,7 odsto.

Ali je i Saša Janković osvojio 24 odsto?

Osvojio je 23. I ja to tumačim na poseban način, ali sam veoma zadovoljan rezultatima u Beogradu. Nije malo 44 odsto. Mislim da Putin u Moskvi ne može da dobije blizu 40 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu