Vučić: Ne pada nam na pamet da o tome razmišljamo

Nema rata, niti će ga biti, izjavio Milorad Dodik nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Banjaluci.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Strahinja Aćimović
Tanjug/Strahinja Aćimović

Upitan da prokomentariše izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je rekao da će stati ispred naroda ako bude novog rata u BiH, predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da je rat neprihvatljiv i da svako ko na to računa, "nek ne računa nas. Mi taj rat nećemo voditi".

"Ratom ne može ništa da se reši, ali očigledno da on (Izetbegović) misli da se mirom ne može ništa rešiti, jer su njihovi ciljevi ratni ciljevi i to je razlika između nas i njih", naveo je Dodik i dodao da zato poziva na razgovore koji treba da daju rešenje i odgovore na pitanja kako zajedno živeti.

"I da napravimo metodologiju koja neće nikome smetati u ostvarivanju njihovih projekata i planova, da jedni drugim ne pravimo smetnje u tome, samo kumulativni razvoj svih delova Bosne može da napravi Bosnu uspešnom zemljom i nikako drugačije", istakao je Dodik.

"Nama pripada 49 odsto teritorije BiH, u okviru BiH, koje želimo da razvijamo", rekao je Dodik i dodao da je predlagao niz zajedničkih projekata.

Sarajevo je politički bolesno i mora da ozdravi, poručio je Dodik i dodao da nije on kriv što toliko vremena ne mogu da formiraju vladu.

Odgovor Vučića

Odgovarajući na isto pitanje novinara, predsednik Srbije je rekao da želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, i da u Srbiji niko ne razmišlja o sukobima i ratovima.

On je dodao da sve izjave u BiH koje idu u smeru sukoba smatra neodgovornim.

"Što se Srbije tiče ona želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, ne samo sa Srbima, što je podrazumevajuće. Ne pada nam na pamet ni da razmišljamo o sukobima i ratovima. I ne smatram izjave koje idu u tom smeru na bilo koji način odgovornim, kao i uvrede na račun drugih naroda", poručio je kratko predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu