Bolton: Mogla bi razmena teritorija Beograda i Prištine, ali da to ne utiče na BiH

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džon Bolton izjavio je da su Beograd i Priština možda daleko od rešenja međusobnog spora.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Deposit/Yarr65
Foto: Deposit/Yarr65

U eksluzivnom intervju za N1 Sarajevo objavljenom danas, Bolton je rekao da eventualni dogovor Beograda i Prištine o razmeni teritorija ne bi trebalo da ima uticaj na situaciju u BiH.

On je rekao i da bi SAD verovatno podržale dogovor o razmeni teritorije ukoliko bi se Srbija i Prištinadogovorile i time rešile nerešenja pitanja ali da se mora jasno reći da njihov bilateralni dogovor nema uticaja na zemlje regiona.

"Što se tiče Srbije i Kosova, ako bi se oni dogovorili o zameni teritorije, u delu pregovora kojim se rešavaju sva nerešena pitanja i što bi dovelo do ekonomskih, diplomatskih i sličnih odnosa, mislim da ćemo mi sa strane verovatno to podržati. Ali, druge zemlje regiona, naročito Bosna, mislim da moramo jasno reći da bilateralna rešenja između Srbije i Kosova nemaju nikakvog uticaja na Bosnu, Albaniju, Rumuniju, Bugarsku ili nekog trećeg", kazao je Bolton.

Bolton je u intervjuu za N1 rekao da je zabrinut zbog manjka američkog angažmana u regionu Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu