PRVA TEMA Kisić Tepavčević: Svaki smrtni ishod nas boli; rizik postoji i na otvorenom

Večeras od 20 časova na TV Prva možete pratiti specijalnu emisiju "Prva tema", posvećenu demonstracijama širom Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Printksrin TV Prva
Printksrin TV Prva

Očekuju vas uživo uključenja iz Beograda, Novog Sada i Niša.

Gosti večerašnje emisije biće članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević. direktor KBC "Zvezdara" dr Petar Svorcan, Petar Janjić iz Foruma za etničke odnose i novinar Jakša Šćekić.

"Okupljanje na otvorenom predstavlja manji stepen rizika nego u zatvorenom", rekla je Kisić Tepavčević, dodavši da to ne znači i dalje da nema rizika na otvorenom, ukoliko bismo, na primer, došli u kontakt sa zaraženom osobom.

Osvrnula se na pitanje prenosa virusa tokm fudbalskih derbija, kaže da je odluka doneta da se održe u povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

"Svaki smrtni ishod nas boli", rekla je ona komentarišući današnji broj, 18 preminulih, napomenuvši da to nisu brojevi, nego ljudi.

Jedini cilj je zaustavljanje transmisije virusa i delimo sve informacije koje imamo, rekla je ona.

"Kao i većina kolega nisam se bavila reakcijama javnosti. Kada je bio onaj aplauz u 20 sati, sećam se, kolege i ja smo čuli tek dan naknadno. Trudimo se da se fokusiramo i uradimo posao najbolje što možemo. Ja sam sama nekad osećala neku vrstu nezadovoljstva, SZO nam nije davala neke preporuke, zašto se menjaju... Ali, činjenica je da je ovaj virus nov", kazala je Darija Kisić Tepavčević.

Jakša Šćekić uključio se u emisiju od kuće, preko Skajpa, navevši kao razlog da je u kategoriji 65 plus i da je bio u kontaktu sa zaraženim ljudima.

Prinstskrin TV Prva
Prinstskrin TV Prva

"Nikom nije padalo na pamet da protestuje tokom variole vere", rekao je Šćekić, objašnjavajući da je nekad društvo bilo mnogo odgovornije, kao i da nisu dovođene u pitanje odluke države.

Svorcan je rekao da smo na ivici preopterećenog sistema.

"Ako se ovako nastavi, mi smo u ozbiljnom problemu. Mi smo na ivici snaga, dosta smo umorni, ali ćemo se truditi da pomognemo ljudima", istakao je Svorcan.

Ne smemo zaboraviti i ljude koji nisu kovid pozitivni, rekao je on.

"Molim još jednom da pomognete nama zdravstvenim radnicima, a možete da nam pomognete tako što nećete ići na okupljanja, druženja, biće vremena i za to. Ja lično ne idem kada me neko pozove", kazao je Svorcan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 249 idi na stranu