"Đavolje kočije su čuvari naše zemlje i neba"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na prezentaciji novih helikoptera u Batajnici onima koji mu prete smrću, da će iza njega ostati rezultati.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb
FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb

Vučić je, upitan da prokomentariše pretnje da će završiti kao Aleksandar Obrenović, uz snimke gde su prikazani građani koji mu pružaju podršku uz montiranu muziku "posmrtnog marša", rekao da bi inače, u savremenim uslovima, bilo lakše da završi kao Aleksandar Karađorđević

"Da završim kao Aleksandar Obrenović? Ali u savemenim uslovima bi lakše bilo kao Aleksandar Karaorđević. Ali izleda ne bi da se porede sa ustašama i VMRO, nego bi da se predstave kao veliki srpski junaci, koji su jednog kratkovidog čoveka i ženu ubili tako što su ih izboli bezbroj puta, a zatim bacili sa terase. Tim srpskim junacima samo da kažem - samo neka rade svoj posao, ali ovo su stvari koje ostaju iza mene", rekao je.

Tim "srpskim junacima", kako je kazao, poručuje da samo rade svoj posao, a da iza njega ostaju stvari kao što su putevi, veće penzije, neuporedivo veće plate, pruge koje nisu ni postojale. "Posle brze pruge prema Subotici razmišljamo da gradimo brzu prugu prema Nišu", dodao je on.

Predsednik je, komentarišući izgled helikoptera rekao da ih nazivaju "đavolje kočije", ali da su to "čuvari naše zemlje i našeg neba".

Na pitanje da li se zbog kupovine od Rusije osećamo pritiske sa Zapada kaže da ne može da odgovori pozitivno na to pitanje, ali da je upozorenje od Amerikanaca stiglo.

Podsećanja radi, četiri nova helikoptera Mi-35M, koje je Srbija kupila od Rusije, stigla su našu zemlju na aerodrom "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici i to pre predviđenog roka, objavio je Sputnjik 2. decembra.

Rusija ih je isporučila dva dana pre sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina u Sučiju, iako je ranije bilo najavljeno da će novi helikopteri stići tek u prvom kvartalu 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu