Ministarstvo kulture CG piše novu prijavu zbog zastave

Crnogorsko Ministarstvo kulture podneće prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, jer je isticana zastava Albanije, bez nacionalne zastave CG.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositephotos/Mehaniq
Foto: Depositephotos/Mehaniq

Pročitajte još:

Krivična prijava protiv organizatora koncerta u Herceg Novom zbog "Tamo daleko" Vlado Georgiev: Samo teško psihički bolesni mogu da povežu "Tamo daleko" sa mržnjom

Na manifestaciji, održanoj u četvrtak u mestu Trgaja, na reci Cijevni, okupili su se mahom žitelji Malesije, ali i značajan broj ljudi iz dijaspore, obeležilo je vijorenje albanske zastave, piše CDM. Dodaje se da je bio prisutan i lider pokreta Samoopredeljenje sa KiM Aljbin Kurti.

Ministarstvo kulture Crne Gore, na čijem je čelu Aleksandar Bogdanović, objavilo je na svom sajtu sledeće: "U vezi sa održanim javnim skupom na reci Cijevni, obraćamo se sledećim saopštenjem za javnost:
Ministarstvo kulture reagovaće u skladu sa zakonom u vezi sa isticanjem simbola druge države tokom javnog skupa u mestu Trgaja na obali Cijevne.
Kako je na navedenom skupu bio istaknut simbol susedne države bez nacionalne zastave Crne Gore, u vezi sa pomenutim slučajem podnećemo pred nadležnim organima prijavu protiv organizatora.
Ističemo još jednom da manifestacije kulture ne smeju da budu paravan za bilo kakav nacionalizam, niti za kršenje normi koje su jasno definisane pozitivno pravnim propisima Crne Gore.
Multikonfesionalni i međuetnički sklad jedno je od temeljnih bogatstava crnogorskog društva. Uvažavajući prava svih građana Crne Gore da njeguju svoj kulturni i nacionalni identitet, ovim putem još jednom ukazujemo na nužnost poštovanja važećih zakonskih odredbi, kako bi u budućnosti slične reakcije bile izbegnute. Jer zakoni Crne Gore moraju biti jednaki za sve njene građane"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu