Sergej Trifunović vređao novinarku; UNS: Neprihvatljivo

Beograd -- Polemika glumca Sergeja Trifunovića i novinara Srpskog telegrafa na društvenim mrežama nastavljena je i danas.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube

Naime, na poruku novinarke tog lista koja je greškom Trifunoviću poslala poruku u kojoj ljubazno moli za komentar zbog toga što ju je on lično nazvao kurvom i objavio njen broj telefona, Sergej je odgovorio da "nije greška - prvo ko tvrdi da si ti uopšte novinar? Samo ti. Ali i ja sam astronaut. Što se tiče moje komparacije vas i kurvi - izvinjavam se kurvama".

Trifunović je, takođe, objavio i tvit o najavljenom učešću predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Davosu pominjući i Adolfa Hitlera.

UNS: Neprihvatljive uvrede Sergeja Trifunovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić i pozvalo ga da joj se javno izvini. UNS, dodaje se u saopštenju, protestuje zbog uvreda i ističe da je "ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer".

Ovo udruženje ističe i da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu